E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπό νέα διεύθυνση το Hellas Filmbox Berlin

Δημοσίευση 20/4/2016 | 00:36

Υπό νέα διεύθυνση το Hellas Filmbox Berlin

To Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου, αλλάζει διεύθυνση. Ο Αστέρης Κούτουλας, ο εμπνευστής, μαζί με την σύζυγό του Ίνα Κούτουλα, του φεστιβάλ και διευθυντής του έως σήμερα, παραιτήθηκε, παραχωρώντας την θέση του στη γνωστή ηθοποιό και πρώην Υποδιευθύντρια Σάντρα φον Ρουφίν, η οποία αναλαμβάνει χρέη Γενικής Διευθύντριας. Την θέση της Υποδιευθύντριας αναλαμβάνει η θεωρητικός του Κινηματογράφου και Ακαδημαϊκός Eλενα Νικοπολίτου - Ντίσμπαχ.

Ο Κούτουλας, πιστός στην αρχική δέσμευσή του, αφού θέσπισε το φεστιβάλ δίνοντάς του δυναμική ώθηση, παραχωρεί την θέση: «Είχα δηλώσει, ένα χρόνο πριν όταν ιδρύσαμε το φεστιβάλ, ότι το κίνητρό μας ήταν να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτιστικό ‘statement’ . Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, νομίζω πως καταφέραμε να φέρουμε τους Γερμανούς στις αίθουσες για να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες και να αρχίσουν πια να βλέπουν το δημιουργικό πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτό το πρόσωπο που τα τελευταία έξι χρόνια είχε εντελώς εξαφανιστεί από τον γερμανικό Τύπο. Είναι ώρα να έρθουν νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και όραμα, να συνεχίσουν το έργο που με πολλή αγάπη ξεκινήσαμε. Προσωπικά, θα στηρίζω με όποιον τρόπο μπορώ το φεστιβάλ και από την θέση μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, του θεσμικού οργάνου, στο οποίο ανήκει διοικητικά το φεστιβάλ».

Η Σάντρα φον Ρουφίν (Sandra von Ruffin) είναι ηθοποιός, ενεργή σε διεθνή πρότζεκτ, και ζει στο Βερολίνο. Είναι ελληνογερμανικής καταγωγής. Προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών, και έχει μεγαλώσει στο ειδυλλιακό Schleswig-Holstein της Γερμανίας. Στα 16 της χρόνια μετακόμισε στο Λονδίνο και συνέχισε εκεί τις μαθητικές της σπουδές. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε σπουδές Magister Artium στη Μοντέρνα Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τις Πολιτιστικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Humboldt Universität του Βερολίνου. Η αγάπη της για την τέχνη της υποκριτικής την οδήγησε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε ηθοποιός. Από το 2013 ξανά στο Βερολίνο, η Σάντρα φον Ρουφίν κάνει την εμφάνισή της σε πλήθος γερμανικών κι ελληνογερμανικών παραγωγών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: «Toleranz», «Berlin», «The Penal Colony», «DANCE FIGHT LOVE DIE – With Mikis on the road». Παρόλο που η υποκριτική αποτελεί προτεραιότητά της, συνεχίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές με διδακτορική διατριβή.

H Eλενα Νικοπολίτου-Ντίσμπαχ (Elena Diesbach) γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Ερλανγκεν στη Βαυαρία. Συνέχισε τις σπουδές της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Γλωσσολογία στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ, του Στρασβούργου και του Λος Αντζελες. Εργάστηκε ως παραγωγός στην εταιρεία Primavista Film und Fernsehen στο Λούντβιχσμπουργκ, συνεργάστηκε με την Berlinale στο τμήμα «Internationales Forum des jungen Films» και στη συνέχεια ως Sales & Acquisitions Manager στην εταιρεία πωλήσεων Helkon Media, AG. Υπήρξε κινηματογραφική ρεπόρτερ στο  SAT1 και το PRO7, καθώς και βοηθός σκηνοθέτης σε ακρετές ταινίες. Από το 1996 είναι συντάκτης κινηματογράφου στο περιοδικό «F&K/Fipps» του Φράιμπουργκ. Από το 2011 είναι συνεργάτιδα στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Μοναχου «Filmfest München», στο Filmschool Fest του Μονάχου και στο «Hof International Film Festival», και ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου. Από το 2005  είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Παραγωγής και ΜΜΕ στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μονάχου. 

Φωτογραφία: Copyright-Credit Stefan Klüter

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Σινεμά 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου