LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Angelika Dusk: Η ποπ καριέρα, τα νέα βήματα, οι συναυλίες με την Kovacs

H ανερχόμενη τραγουδίστρια που αποκτά φανατικό κοινό

Δημοσίευση 1/4/2016 | 11:36

Angelika Dusk: Η ποπ καριέρα, τα νέα βήματα, οι συναυλίες με την Kovacs

Τα τραγούδια της παίζονται στα ραδιόφωνα όλης της χώρας. Η Angelika Dusk είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνεύτρια. Σπούδασε κλασσική μουσική στο Brown University και στο London Centre of Contemporary Music. Ποπ μουσική, άλλοτε χαρούμενη άλλοτε πιο σκοτεινή, αλλά γεμάτη από φρεσκάδα που μας φέρνει κατευθείαν από Αμερική και Αγγλία. Η Αngelika θα περάσει στο βιογραφικό της και άλλη μια σημαντική στιγμή - θα ανοίξει για δεύτερη φορά τις συναυλίες της Kovacs στην Ελλάδα, στις 7 Απριλίου στο Principal Theater στην Θεσσαλονίκη και στις 9 Απριλίου στο Πειραιώς Academy 117 στην Αθήνα!

Πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Πες μας μερικά πράγματα για το πώς κυλά η μέρα σου!

Αυτο τον καιρο ετοιμάζω το δεύτερο άλμπουμ μου οπότε γράφω συνεχως στιχους και μουσική για τα νέα μου τραγουδια, ταξιδεύω και συχνά στην Αγγλία οπου συνεργάζομαι με καινούργιους παραγωγούς. Παράλληλα, συζητάω με την ομάδα μου τα επόμενα βήματα για την παρουσίαση του άλμπουμ. Ετοιμάζομαι για τα δυο live που θα ανοίξω για την Kovacs και κάνουμε συνέχεια πρόβες! Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να βλέπω τους φίλους μου, να πηγαίνουμε σε ταβερνάκια, να κάνω βόλτες στο Θησείο και στην Πλάκα, η απλώς να κάθομαι σπίτι και να βλέπω σειρές, όπως το House of Cards και ανυπομονώ για τον επόμενο κύκλο του Game of Thrones!

Ποιό τραγούδι έχεις τραγουδήσει περισσότερες φορές στη ζωή σου;

Νομίζω το "Part time lover" από Stevie Wonder. Τραγουδούσα το τραγούδι του από τότε που ήμουν 3 ετών, κάθε φορά που το άκουγα, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και συνεχίζω ακομα και σήμερα να το τραγουδάω!

Ποιοί οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες;

Τρελαίνομαι για τη μουσική των Florence and the Machine, για την Αlanis Morissette, τους Editors αλλά και άλλα είδη μουσικής όπως blues (BB King), jazz (Miles Davis, Ella Fitzgerald) heavy metal, ηλεκτρονική μουσική.

Μέχρι στιγμής κοιτώντας πίσω πιστεύεις πως έκανες σωστές επιλογές;

Σε κάθε φάση της ζωής μου που χρειαζόταν να πάρω μια αποφαση το εκανα συνειδητά. Τώρα αν τελικά δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα ή ήταν λάθος μπορω μονο εκ των υστέρων να το κρίνω αλλα δεν έχει νόημα. Θα ήθελα να είχα ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική αμέσως μετά το πανεπιστήμιο αλλά και πάλι δε μετανιώνω για τίποτα από όσα έζησα.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από όσα έζησες στο εξωτερικό;

Toν ανταγωνισμό στο πανεπιστήμιο. Όλοι οι Αμερικάνοι είχαν μεγαλωσει διαβάζοντας και παίζοντας μουσική, ενώ εγώ ξεκίνησα να τη μαθαίνω όταν έφτασα εκεί στα 18. Στο Λονδίνο μ’ αρέσει το οτι ο κόσμος δεν σε κρίνει ό,τι κι αν κάνεις. Πολλές φορές περπατάω στο δρόμο ή περιμένω το τρένο ακούγοντας μουσική και χορεύω και κανείς δε δίνει σημασία!

Έχεις έρθει σε επαφή με πολλούς καλλιτέχνες, μέσα από δουλειές και συνεργασίες. Ποιοι καλλιτέχνες σου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις;

Αυτοι που ειναι ευγενικοί και χαμηλών τόνων. Όταν δούλευα στο Φεστιβάλ Αθηνών ειχα γνωρίσει τον Placido Domingo ο οποίος ήταν ευγενέστατος. Και όλοι οι μουσικοί με τους οποίους εχω συνεργαστεί εδώ στην Ελλάδα ειναι καλά παιδιά (Μαριέττα Φαφούτη, Ευα Τσαχρα, Katerine Duska). Δε μπορω το τουπέ καθόλου...

Τι να περιμένουμε από το live σου στη συναυλία της Kovacs;

Θα παίξω τραγούδια απο τον πρώτο μου δίσκο "Marionette", αλλά και κάποια απο τον επόμενο που ετοιμάζω. Και οπωσδήποτε κάποιες διασκευές απο αγαπημένα μου τραγούδια οπως "What Kind of Man" των Florence and the Machine, "Crazy in Love" της Beyonce σε δικια μου διασκευη, και άλλα. Ανυπομονώ!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!