LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: Αλαντίν και γαλλικό σινεμά

Αλαντίν - Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ - Σκότωσα το Αφεντικό Μου - Ένας Πιστός Άντρας - Το Σουτιέν - Ο Παραλίας - Everything is Wonderful - Brightburn: Ζωντανή Κόλαση

Δημοσίευση 23/5/2019 | 16:31

Ταινίες της εβδομάδας: Αλαντίν και γαλλικό σινεμά
@variety.com
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 23/5/2019 έως 29/5/2019
ΜΑΙ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Αλαντίν/ Aladdin

του Γκάι Ρίτσι. Με τους Ναόμι Σκοτ, Γουίλ Σμιθ, Μπίλι Μάγκνουσεν, Μένα Μασούντ.

Φαντασίας 2019, ΗΠΑ 128'

Ο σκηνοθέτης των ζοχαδιασμένων περιπετειών του «Σέρλοκ» θα κληθεί να εντοπίσει την τρυφερή καρδιά της ιστορίας του αλητάκου που υποδύεται τον πρίγκιπα για να κερδίσει την πανέμορφη Γιασμίν, μπαίνοντας έτσι στο μάτι του πανούργου βεζίρη που έχει βλέψεις για το θρόνο της Άκραμπα.

Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ / En Liberte

του Πιερ Σαλβαντορί. Με τους Αντέλ Ενέλ, Οντρέ Τοτού, Πιο Μαρμέ, Νταμιέν Μπονάρ.

Κωμωδία 2018, Γαλλία 90'

Η Yvonne είναι μία νεαρή αστυνομικός που χάνει τον άντρα της Σαντί, επίσης αστυνομικό, εν ώρα καθήκοντος. Τον τιμάει σαν ήρωα πιστεύοντας ότι υπήρξε ένας άμεμπτος υπηρέτης του νόμου. Όταν μία μέρα ανακαλύπτει εντελώς τυχαία ότι ο Σαντί δεν ήταν παρά ένας ακόμα διεφθαρμένος μπάτσος ο κόσμος της καταρρέει. Αποφασίσει να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες που διέπραξε αυτός και έτσι συναντάει τον Antoine που έμεινε 8 χρόνια αδίκως φυλακισμένος. O Antoine μετά τη άδικη καταδίκη του δεν πιστεύει πια στην δικαιοσύνη και πλέον ρέπει προς την παρανομία, η Yvonne θα κάνει τα πάντα να τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο με απρόβλεπτα αποτελέσματα!

Σκότωσα το Αφεντικό Μου / Rebelles

του Αλάν Μοντί. Με τους Σεσίλ Ντε Φρανς, Γιολάντε Μορό, Όντρεϊ Λαμί

Κωμωδία 2018, Γαλλία 87'

Χωρίς δουλειά (ή προσόντα γενικότερα), η Σάντρα, μια πρώην νικήτρια καλλιστείων, μετακομίζει ξανά με τη μητέρα της, μετά από 15 χρόνια. Βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο, αλλά δεν τα πάει καλά με το αφεντικό της, τον οποίο… σκοτώνει κατά λάθος. Δύο γυναίκες είναι μάρτυρες. Οι τρεις τους ανακαλύπτουν ότι ο νεκρός έκρυβε μια τεράστια περιουσία, την οποία αποφασίζουν να μοιραστούν. Κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα…

Ένας Πιστός Άντρας / L' Homme Fidèle

του Λουί Γκαρέλ. Με τους Λουί Γκαρέλ, Λετίσια Κάστα, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ.

Δραματική 2018, Γαλλία 75'

O Αμπέλ συναντά την Μαριάν σε μια κηδεία, oχτώ χρόνια μετά τον  χωρισμό τους. Η Μαριάν έχει μόλις χάσει τον σύντροφό της, πατέρα του παιδιού της και παλιό κολλητό του Αμπέλ. Αυτή η τραγική απώλεια αναπτερώνει το ηθικό του Αμπέλ, ο οποίος προσπαθεί και καταφέρνει να ξανακερδίσει την παλιά του αγαπημένη. Ενώ όμως οι εραστές ξαναμαθαίνουν ο ένας τον άλλον από την αρχή, στα παρασκήνια της σχέσης τους μηχανορραφούν ο Ζοσέφ, γιος της Μαριάν, και η Εβά, αδελφή του Πολ, που είναι εδώ και χρόνια ερωτευμένη με τον Αμπέλ. Μια σύγχρονη ηθογραφική κωμωδία με πρωταγωνιστές άκρως ερωτεύσιμους, ευάλωτους ανθρώπους, η οποία συνεχίζει την παράδοση του Γαλλικού Νέου Κύματος.

Το Σουτιέν / The Bra

του Βάιτ Χέλμερ. Με τους Μίκι Μανόλοβιτς, Ντενί Λαβάν, Παθ Βέγκα.

Δραματική 2018, Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν 90'

Ένα εμπορικό τραίνο διασχίζει μια ατελείωτη, εύφορη κοιλάδα στους πρόποδες του Καυκάσου. Στην καμπίνα του οδηγού ο Νουρλάν, ο μηχανοδηγός. Μέρα με τη μέρα οδηγεί το τραίνο διασχίζοντας ένα προάστιο του Μπακού, όπου τα κτήρια είναι τόσο κοντά στις γραμμές που ανγακζεται να περνά ξυστά από τις αυλές και τα κτίσματα. Κάθε φορά που το τρένο πλησιάζει, οι άνδρες που πίνουν τσάι και οι γυναίκες που απλώνουν τα ρούχα τρέχουν να το αποφύγουν. Ο Αζίζ, ένα μικρό ορφανό παιδί, όταν ακούει το σφύριγμα του τρένου, τρέχει με την σφυρίχτρα του κατά μήκος των γραμμών και ειδοποιεί τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματα τους και να μπουν στα σπίτια τους. Ό,τι δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν ο Νουρλάν τα συγκεντρώνει στο τέλος της διαδρομής: Φτερά κοτόπουλων, παιδικές μπάλες, ακόμα και σεντόνια.

Την τελευταία μέρα πριν την συνταξιοδότησή του ο μηχανοδηγός Νουρλάν βρίσκει σκαλωμένο στο τρένο ένα κάπως ιδιαίτερο σουβενίρ: ένα δαντελωτό, γαλάζιο σουτιέν!
Η σκέψη του σουτιέν αναστατώνει τον Νουρλάν που πια δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Η απέραντη μοναξιά του τον οδηγεί να επιστρέψει στην γειτονιά και να αναζητήσει την ιδιοκτήτρια του σουτιέν...

Ο Παραλίας / The Beach Bum

του Χάρμονι Κορίν. Με τους Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Σνουπ Ντογκ, Ζακ Εφρον, Aϊλα Φίσερ, Τζίμι Μπάφετ.

Κωμωδία 2019, ΗΠΑ 95'

Η ταινία ακολουθεί τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Moondog, ενός αξιαγάπητου και ασυμβίβαστου συγγραφέα που ζει τη μεγάλη ζωή με τους δικούς του όρους, μη λογαριάζοντας κανόνες και «πρέπει».

Everything is Wonderful

της Πία Μέχλερ. Με τους Τώνια Σωτηροπούλου, Πία Μέχλερ, Αλέξη Γεωργούλη, Χάνα Χέρζσπρουνγκ, Μάικλ Τζεντίλε.

Ρομαντική Κομεντί 2018, ΗΠΑ - Ελλάδα 79'

Ζώντας χωρίς οικονομικούς περιορισμούς, η Γερμανίδα Lena πλήττει όλο και περισσότερο με τη φαινομενικά ανέμελη ζωή της στο όμορφο διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν. Η Maria, μια πρώην σταρ σε σαπουνόπερες, είναι πλέον σερβιτόρα, απογοητευμένη που το όνειρό της να γίνει ηθοποιός στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι θα μείνει ανεκπλήρωτο. Όταν η Lena διαπιστώνει ότι ο σύζυγός της την απατά, οι δύο φίλες αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να βιώσουν μια εβδομάδα ξέφρενου πάρτι.

Brightburn: Ζωντανή Κόλαση / Brightburn

του Ντέιβιντ Γιαροβέσκι. Με τους Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ματ Τζόουνς. 

Τρόμου 2019, ΗΠΑ 90'

Τι συμβαίνει όταν ένα χαρισματικό παιδί από έναν άλλο κόσμο προσγειώνεται στη Γη, αλλά αντί να γίνει ο ήρωας που θα σώσει την ανθρωπότητα, αποδεικνύεται πως είναι κάτι διαβολικά σατανικό; 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Χτες
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Χτες
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Προχτές
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!