E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάγωσαν ΗΠΑ και Ευρώπη: Xιονοθύελλες και καταιγίδες

Στη δυτική Ευρώπη νεκρός ένας άνθρωπος

Δημοσίευση 4/1/2018 | 14:26

Πάγωσαν ΗΠΑ και Ευρώπη: Xιονοθύελλες και καταιγίδες

Πιο κρύα και από τον πλανήτη Άρη είναι πολλά τμήματα των ΗΠΑ την ώρα που πολλές περιοχές της Ευρώπη πλήττονται από σφοδρές χιονοθύελλες. Οι ειδικοί προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες.

Νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, μία σπάνια χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ντύνοντας στα λευκά την πρωτεύουσα της Φλόριντα, Ταλαχάσι και προκαλώντας προβλήματα στις μεταφορές.

Η Νέα Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με «μετεωρολογική βόμβα»-όπως την βάπτισαν οι επιστήμονες- που αναμένεται να προκαλέσει εντός της ημέρες έντονη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα σε περιστατικά που συνδέονται με την σφοδρή κακοκαιρία. Οι περιοχές που επλήγησαν είναι το Ουισκόνσιν, το Τέξας, η Βόρεια Ντακότα και το Μισούρι.

Οι αρχές από τη Φλόριντα έως τη Βιρτζίνια προειδοποιούν τους κατοίκους ότι παγετός αναμένεται να καλύψει το οδόστρωμα και ο υδράργυρος να πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Νέιθαν Ντιλ κήρυξε τμήμα της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ έδωσε εντολή να ανοίξουν εκτάκτως χώροι υποδοχής για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Οι κάτοικοι στη Νότια Καρολίνα, έκαναν χτες εφόδους σε σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως υποστηρίζει ο εργαζόμενος στο παντοπωλείο «Publix», Νίκολας Νίκολς.


Οι αρχές στις πολιτείες αυτές προειδοποιούν ότι το χιόνι και το τσουχτερό κρύο θα προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και παγετός θα καλύψει τους δρόμους, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να μετατραπούν σε επικίνδυνο εγχείρημα για εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες από τη βόρεια Φλόριντα έως τη νότια Βιρτζίνια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σχολεία και πανεπιστήμια σε αυτές τις πολιτείες δεν λειτουργούν σήμερα ενώ πολλές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο «Savannah/Hilton» στη Τζόρτζια και το αεροδρόμιο «Tallahassee» στη Φλόριντα ακυρώθηκαν.
Την ίδια ώρα, το ύψος του χιονιού σε περιοχές γύρω από τη Βοστόνη αναμένεται να φθάσει έως τα 30 εκατοστά αύριο.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία «Accuweather».

Ευρώπη

Η καταιγίδα «Eleanor», η τέταρτη που πλήττει φέτος το χειμώνα τη δυτική Ευρώπη με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας νεαρός σκιέρ στη Γαλλία και να προκληθούν πολλά ατυχήματα και πολλά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί συνολικά στη δυτική Ευρώπη.

Ριπές ανέμων και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τα παράλια της Ισπανίας και τη Γαλλία.

Γαλλία: Στη Γαλλία, ένας νεαρός 21 ετών που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Άλπεις, καταπλακώθηκε από δέντρο και σκοτώθηκε. Άλλοι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων. Οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σε πολλές χώρες σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων.

"Στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί τόσο ισχυροί άνεμοι είχαν να σημειωθούν από το 2010", ανέφερε ο μετεωρολόγος Φρεντερίκ Νατάν. Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επισκέπτες από τις ισχυρές ριπές του ανέμου.Πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου. Στη Γαλλία, η κυκλοφορία στους εθνικούς και περιφερειακούς οδικούς άξονες, καθώς και στο σιδηροδρομικό δίκτυο γινόταν με δυσκολία σε πολλές περιοχές, επειδή οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έκοψαν ηλεκτρικά καλώδια και έριξαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα. Πάνω από 225 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Γαλλία.

Ολλανδία: Στην Ολλανδία τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ. Ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.

Ελβετία: Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους πολλοί δρόμοι, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες. Διακόπηκε επίσης εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων στο καντόνι Άπεντσελ, στα βορειοανατολικά.

Βρετανία: Αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει επίσης και στην Αγγλία, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ανέμους. Στην Ιρλανδία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 123.000 νοικοκυριά, όμως άλλες 27.000 παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό.

Iσπανία: Ένα ζευγάρι σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από ένα τεράστιο κύμα στη Χώρα των Βάσκων ενώ βρισκόταν στην προβλήτα ενός παραθαλάσσιου χωριού στη Χώρα των Βάσκων. Οι ακτές της βόρειας Ισπανίας βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή. Κύματα ύψους 5 έως 6 μέτρων αναμένεται να πλήξουν τις ακτές και οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τις ακτές.

Ελβετία: Στην Ελβετία, οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν ένα τρένο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, καθώς η χώρα πλήττεται από μια πρωτοφανή καταιγίδα που έχει ξεριζώσει δέντρα και έχει κόψει καλώδια του ηλεκτρικού, αφήνοντας χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά. Οι ριπές του ανέμου στην κορυφή Πιλάτους, κοντά στη Λουκέρνη, έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ αφότου ξεκίνησε η καταγραφή της ταχύτητας του ανέμου, το 1981. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, σε ορισμένες περιοχές διακόπηκαν τα δρομολόγια των φεριμπότ και ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική Χτες
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική Χτες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική Χτες
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές