LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέλυσε η εθνική οδός Αθηνών ‑ Θεσσαλονίκης από το χιόνι

Στα δυο η χώρα από την πρώτη χιονόπτωση

Δημοσίευση 23/12/2017 | 10:26

Παρέλυσε η εθνική οδός Αθηνών ‑ Θεσσαλονίκης από το χιόνι

Επί ώρες έμειναν χθες εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεκάδες χιλιάδες οδηγοί που ταξίδευαν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, καθώς με το πρώτο χιόνι του χειμώνα ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας «κόπηκε» στα δύο!

Για τουλάχιστον οκτώ ώρες είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, σχηματίζοντας ουρές που έφταναν σχεδόν τα 15 χιλιόμετρα, ενώ μόλις κατά τις 11 το βράδυ μπόρεσε σταδιακά να αποκατασταθεί το πρόβλημα, καθώς τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και ο δρόμος άνοιξε.

Μέχρι τότε όμως και από νωρίς το απόγευμα οι οδηγοί ήταν αδύνατον να συνεχίσουν από το 117ο χιλιόμετρο και μέχρι το 131ο, στο ύψος της Τραγάνας, καθώς το πυκνό χιόνι δεν υπήρχε τρόπος να καθαριστεί και τα αυτοκίνητα ολοένα και εγκλωβίζονταν. Κατά διαστήματα και με την βοήθεια των εκχιονιστικών μηχανημάτων δινόταν στην κυκλοφορία μόλις μία λωρίδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για να εξυπηρετηθούν όσοι «κόλλησαν» επί ώρες στο Μαρτίνο, με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Στυλίδας, δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο «ferry boat», το οποίο περίμενε τους επιβάτες του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα βρέφος μόλις μερικών ημερών!

Προβλήματα αργά τη νύχτα υπήρχαν και στην Εθνική Οδό, από Αφίδνες μέχρι Μαλακάσα, καθώς η Τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σημείο.

Οι οδηγοί που κινούνται προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε αλυσίδες.

Το χρονικό της ταλαιπωρίας
Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα, αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν.

Για να περάσουν τα εκχιονιστικά και να καθαρίσουν τον δρόμο, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Περίπου στις 17:10 τα αυτοκίνητα άρχισαν να κινούνται ομαλά στο ρεύμα προς Αθήνα. Από τις 17:30, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας Νέα Οδός που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Αθήνα.

Ωστόσο, μέχρι τις 18:30 η κυκλοφορία δεν είχε αποκατασταθεί, με το μποτιλιάρισμα να εκτείνεται σε μια απόσταση 14 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από το 117ο μέχρι το 131ο χιλιόμετρο.

Τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία δεν μπορούσαν αρχικά να απεγκλωβιστούν και να αναπτύξουν ταχύτητες 50-60 χιλιομέτρων την ώρα λόγω της μεγάλης εξόδου, αλλά και επειδή σε πολλά σημεία υπήρχαν άνθρωποι που σταματούσαν τα αυτοκίνητά τους για να βάλουν αλυσίδες, χωρίς όμως να χρειάζεται.

Τι λένε οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού είπαν στο protothema.gr ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Τροχαία για να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα οι νταλίκες που έχουν διπλώσει και να δοθεί εκ νέου ο δρόμος στην κυκλοφορία. Η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι για να αποφευχθεί μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων στην Τανάγρα και στη Θήβα θα είναι ελεύθερη και οι οδηγοί δεν θα έχουν υποχρέωση να πληρώνουν αντίτιμο μέχρι να ανοίξει ο δρόμος.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό από Λαμία προς Δομοκό η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Στις 17:00 ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών
Μετά το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω της αδυναμίας μεγάλων φορτηγών να κινηθούν πάνω στο πυκνό στρώμα χιονιού, η Τροχαία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα προς Λαμία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, διακόπτεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης φορτηγών οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 16.04.2024
Πληροφορίες για τραυματίες

Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 16.04.2024
Οι πιθανοί στόχοι εν αναμονή του «άρξατε πυρ»

Απεργιακός κλοιός την Τετάρτη ‑ Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία, τι θα ισχύσει στα μέσα

Ελλάδα 16.04.2024
Οι ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας

45χρονη εκπαιδευτικός έγινε τσακωτή γυμνή με 17χρονο στο αυτοκίνητο του συζύγου της που είναι στέλεχος του υπ. Αμυνας

Κόσμος 16.04.2024
Η Έριν Γουόρντ παραδέχθηκε ότι είχε σeξουαλικές επαφές με τον 17χρονο - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς έξω από κέντρο διασκέδασης

Ελλάδα 16.04.2024
Ο 31χρονος βγάζει επιδεικτικά το όπλο και αρχίζει να πυροβολεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό προς την είσοδο του μπαρ

Αγιοι Ανάργυροι: «Την αγαπώ την Κυριακή, πώς γίνεται να το έκανα εγώ αυτό»

Ελλάδα Χτες
Τα πρώτα λόγια του 39χρονου δολοφόνου στους γιατρούς

Τι θα γίνει εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής o Φρέντι Μπελέρης

Πολιτική Χτες
Η πίεση στην Αλβανία για να αποφυλακιστεί

Ευρωεκλογές: Και επίσημα ο Φρέντι Μπελέρης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Χτες
Σείστηκε η αίθουσα από τις επευφημίες, το μήνυμά του

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τώρα καταλαβαίνω γιατί η κυρία Αδειλίνη με έστειλε για προσευχές

Ελλάδα Χτες
Οργή για την επιστροφή των κατηγορουμένων των Τεμπών στα εργασιακά τους καθήκοντα

Ευρωεκλογές 2024: Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια με τη ΝΔ

Πολιτική Χτες
Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση