LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη Σαουδική Αραβία κρεμούν ανάποδα και ξυλοκοπούν τους πρίγκιπες που έπιασε ο Σαλμάν

Αμερικανοί μισθοφόροι προσελήφθησαν για τις ανακρίσεις, όπου βασανίζουν τους φυλακισμένους

Δημοσίευση 23/11/2017 | 12:15

Στη Σαουδική Αραβία κρεμούν ανάποδα και ξυλοκοπούν τους πρίγκιπες που έπιασε ο Σαλμάν

Πρακτικές... Γκουαντάναμο εφαρμόζονται σε πρίγκιπες και δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία από Αμερικανούς μισθοφόρους.

Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί και οι σκληρές ανακρίσεις γίνονται κατόπιν εντολής του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο της "εκστρατείας κατά της διαφθοράς".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail", ο 32χρονος διάδοχος του θρόνου, Μπιν Σαλμάν προσέλαβε μισθοφόρους από την αμερικανική εταιρεία ασφαλείας "Blackwater" (που μετονομάστηκε πλέον σε "Academy"), οι οποίοι μεταξύ άλλων, κρεμούν ανάποδα τους κρατούμενους και τους ξυλοφορτώνουν.

Εκτός από την "Daily Mail", για παρουσία της "Blackwater" στο Ριάντ κάνουν λόγο και τα αραβικά social media αν και η διάδοχος εταιρεία της, "Academi", διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο επισημαίνοντας ότι είναι παράνομο για Αμερικανούς πολίτες οπουδήποτε στον πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πολυτελές "Ritz Carlton Hotel" στο Ριάντ, κρατούνται οι συλληφθέντες πρίγκιπες, πρώην υπουργοί και δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες.

Ο Μπιν Σαλμάν είχε την ιδέα να περιφρουρούν ιδιωτικοί φύλακες τους κρατούμενους στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz Carlton της πρωτεύουσας και όχι αστυνομικοί που τους γνώριζαν και τους χαιρετούσαν μια ζωή. Η εφημερίδα "Daily Mail" είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα αυτή τη φωτογραφία με τους συλληφθέντες να κοιμούνται σε στρώματα, στο πάτωμα της αίθουσας χορού του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ριάντ.

Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι, ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου συμμετέχει προσωπικά σε κάποιες από τις ανακρίσεις υποβάλλοντας ο ίδιος ευγενικά τις ερωτήσεις όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα. Κι όταν αποχωρεί, μπαίνουν μέσα οι μισθοφόροι και γίνεται το έλα να δεις... Χαστουκίζουν, προσβάλλουν, κρεμούν ανάποδα και βασανίζουν τους συλληφθέντες. Ο διάδοχος του θρόνου προσπαθεί να επιβάλει την εξουσία του με το φόβο και θέλει να αποκαλύψει ένα φερόμενο δίκτυο ξένων αξιωματούχων που έχουν λάβει μίζες από Σαουδάραβες πρίγκιπες.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Μπιν Σαλμάν έχει ήδη κατασχέσει πάνω από 194 δισεκατομμύρια δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων καθώς και περιουσιακά τους στοιχεία. Αλλά και οι "Τάιμς" της Νέας Υόρκης, σε πρόσφατο άρθρο τους, ανέφεραν τις μαρτυρίες ενός γιατρού σε νοσοκομείο του Ριάντ κι ενός Αμερικανού αξιωματούχου ότι 17 από τους κρατούμενους χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πάμπλουτος ανιψιός του βασιλιά, πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, με προσωπική περιουσία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", ιδιοκτήτης πακέτου μετοχών μεταξύ άλλων στο Twitter και τη Citigroup.

Όπως αναφέρει πηγή της "DailyMail", ο Μπιν Σαλμάν ξεγέλασε τον Αλ Ουαλίντ, αφού πρώτα τον κάλεσε στο παλάτι του και τη νύχτα πριν τη συνάντηση, έστειλε αστυνομικούς που αφόπλισαν τους σωματοφύλακές του και τον πήραν σηκωτό με τις πιτζάμες, τον φόρτωσαν σ’ ένα SUV και τον ανέκριναν σαν εγκληματία κρέμοντάς τον τον ανάποδα για να στείλουν ένα μήνυμα σ’ όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες