E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρουλάκης: Θα γίνει κανονικά ο β` γύρος

«Δεν πήρε 50% η Φώφη»

Δημοσίευση 13/11/2017 | 13:55

Ανδρουλάκης: Θα γίνει κανονικά ο β` γύρος

Με αναφορές περί «πολιτικής ανανέωσης», υπαινιγμούς για τζάκια στην πολιτική, και σχόλια για «αλλαγή γενιάς στο πολιτικό σύστημα» ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε πίσω του τις εκλογές της Κυριακής για το νέο φορέα, και έδωσε την έναρξη για την αναμέτρησή του με τη Φώφη Γεννηματά στο β’ γύρο της αναμέτρησης την επόμενη Κυριακή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι ο β’ γύρος θα γίνει, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε το 50%. «Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει, κι ότι οι αντίπαλοι μας είναι οι μόνοι ηττημένοι» σχολίασε.

Όπως ανέφερε με νόημα, στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική.

«Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού (…) Η παράταξη είναι εδώ, εγγυούμαι και τη ενότητα και την πολίτικη ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη» επισήμανε.

«Θα φτιάξουμε θεσμικό όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν (…) tabula rasa (λευκή πλάκα) - όλα από την αρχή» ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα» είπε. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι μια παράταξη με ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και θα επιλύει ζητήματα όπως η ανεργία και η δημογραφική γήρανση.

«Ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουμε μια πορεία, δεν εμπορεύομαι ότι θα είμαι εκεί» ξεκαθάρισε, στο ενδεχόμενο ήττας του.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι σε περίπτωση εκλογών, και στην πιθανότητα να μην σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα». «Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε – έξι υπουργούς στην κυβέρνηση» αποσαφήνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη», και ότι λέει ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. «Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι όπως ο κ. Τσίπρας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη διαδοχή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αλαβάνο.

Ο υποψήφιος επικεφαλής του νέο φορέα τάχθηκε υπέρ ενός αυτόνομου και δημόσιου, όχι κρατικού, πανεπιστημίου, αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρά ωστόσο κριτήρια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Ελλάδα 25.04.2024
Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Κόσμος 25.04.2024
Αγνωστη η αιτία

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Tech + Science 25.04.2024
Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα για άνδρα που έκλεβε χαλκό

Ελλάδα 25.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μισή ώρα επικίνδυνων κινήσεων

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Ελλάδα 25.04.2024
Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Βενεζουέλα: H πιο αποτυχημένη απόδραση ‑ Έσκαψαν τούνελ και έπεσαν σε αστυνομικούς

Κόσμος 25.04.2024
Συνολικά 20 οι κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν - 30 οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Κόσμος 25.04.2024
Η χορήγηση της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς του οπλικού συστήματος βάζει τέλος σε μια μακρά διαφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου