LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι σημειώσεις, η τηλεφωνική κλήση και τα λάθη των δραστών

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου» και του προσχεδιασμένου εγκλήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2017 | 10:19

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι σημειώσεις, η τηλεφωνική κλήση και τα λάθη των δραστών

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, η κατάθεση του συνεργάτη του καθώς και η μελέτη των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας αποτελούν τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Επίσης οι σημειώσεις που κρατούσαν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του, στα περισσότερα από 15 λεπτά συνομιλίας με τους δράστες φαίνεται να έχουν δώσει ώθηση στις αστυνομικές έρευνες. Αφορούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ποινική υπόθεση που παρουσίαζαν οι δολοφόνοι, την οποία ήθελαν να αναλάβει είτε για τους ίδιους, είτε για λογαριασμό τρίτου προσώπου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν είναι πραγματική ή προσχηματική υπόθεση για να εξερευνήσουν τον χώρο και αφορμή για να εκφράσουν τις απαιτήσεις τους για κάτι άλλο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου, στην πρώτη κατάθεσή του που έδωσε χθες, αναφέρει ότι οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης κλείνοντας ραντεβού για τις 18:30 το απόγευμα της ίδια μέρας. Έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε.

Οι δύο συνεργάτες κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.

«Άκουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος. Ο σοκαρισμένος αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε πως δεν είχε δει ξανά τους δράστες, ενώ την ίδια εντύπωση του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Διαφωνία κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα, είναι η πιθανότερη αιτία που οδήγησε στην δολοφονία του, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η πιθανή άρνηση του γνωστού ποινικολόγου να υλοποιήσει κάποια αιτήματά τους, προκάλεσε ένταση και ένοπλη απειλή των δραστών για να υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου. Δηλαδή ήθελαν να τον «φοβίσουν» για κάτι και προέκυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, απομακρύνεται το ενδεχόμενο του «συμβολαίου θανάτου» και του προσχεδιασμένου εγκλήματος, εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος παραμονής τους στον χώρο και συζήτησης με το θύμα, όπως και της αλληλουχίας λαθών στα οποία έχουν υποπέσει. Ήταν ακάλυπτοι, άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, έδωσαν στοιχεία υπόθεση που εξετάζεται αν είναι αληθής, όπως και κάποια στοιχεία ταυτότητας, τα οποία εξετάζεται αν είναι πραγματικά.

Στο ερευνητικό τραπέζι θα βρεθούν οι σαρώσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών του θύματος, όπως και επικοινωνίες το κρίσιμο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει με τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση οπτικού υλικού.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ανθρωποκτονίας έχοντας μία πλήρη περιγραφή των εκτελεστών ζήτησαν τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει. «Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία. Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει».

Η βολή φέρεται να έχει γίνει από απόσταση 1-1,5 μέτρου, με το θύμα ενδεχομένως να έχει επιχειρήσει να προστατευθεί στρέφοντας πλάγια το κορμί του. Το θύμα έχει βληθεί στη δεξιά θωρακική χώρα, με πύλη εισόδου του τραύματος 0,7-0,8 χιλιοστά, εύρημα που παραπέμπει σε βολίδα όπλου μικρού διαμετρήματος, και ενδεχομένως ανατολικής προέλευσης.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο, στις 3 μετά το μεσημέρι, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του δολοφονηθέντος δικηγόρου από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού. Η οικογένεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες