LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φαβορί ο Αναστασιάδης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στην Κύπρο

Για τις Προεδρικές Εκλογές του Ιανουαρίου

Δημοσίευση 8/10/2017 | 12:22

Φαβορί ο Αναστασιάδης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στην Κύπρο

Μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Noverna παρουσιάζει τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί των Προεδρικών Εκλογών του Ιανουαρίου του 2018 στη Κύπρο. Ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι απολύτως βεβαίως για το τι πραγματικά θα βγάλουν οι κάλπες καθώς έχουν διαψεύσει αρκετές φορές τις δημοσκοπήσεις. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι εκλογές του 2008 όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος εμφανιζόταν ως ο υποψήφιος που θα κέρδιζε άνετα τον Ιωάννη Κασουλίδη και τον Δημήτρη Χριστόφια. Τελικώς δεν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο, καθώς Ο Ιωάννης Κασουλίδης ήρθε πρώτος και ο Δημήτρης Χριστόφιας δεύτερος και κατάφερε να κερδίσει τη προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε αυτές τις εκλογές, υπάρχουν δύο σημαντικοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι δεν μπορούν να καταγραφούν επί του παρόντος με ακρίβεια στις δημοσκοπήσεις. Είναι η πρόθεση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, να θέσει υποψηφιότητα αλλά και η αναμενόμενη υποψηφιότητα εκ μέρους του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου).

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», στη πρόθεση ψήφου για τον πρώτο ο Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ) εξασφαλίζει 23%. ο Σταύρος Μαλάς (ΑΚΕΛ) 17%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος (ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) 17%, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 8%, ο Γιώργος Λιλλήκας (Συμμαχία Πολιτών) 7%, ο Χρίστος Χρίστου που δεν έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος (ΕΛΑΜ) 3%, Λευκό 7%, Αναποφάσιστο 11%, Αποχή 6% και δεν απάντησαν 2%.

Σενάριο Αναστασιάδης - Παπαδόπουλος

Σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος προηγείται όλων των υποψηφίων και αν περάσει στο δεύτερο γύρο θα είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη.

Στο σενάριο που στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν Αναστασιάδης – Παπαδόπουλος, ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 31% έναντι 29% του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ποσοστό 14% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό, ένα 12% είναι αναποφάσιστοι και επίσης 12% δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Το 2% δεν απάντησε.

Σενάριο Αναστασιάδης - Μαλάς

Αν στον δεύτερο γύρο βρεθούν Νίκος Ανστασιάδης και Σταύρος Μαλάς τότε ο Αναστασιάδης επιλέγεται από το 36% έναντι 28% που θα ψήφιζαν Σ. Μαλά. Ποσοστό 15% θα ψήφιζε Λευκό, και ένα 11% θα απείχε από τη ψηφοφορία. Το ποσοστό των αναποφασίστων είναι 9% ενώ 2% δεν απάντησαν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στα υπόλοιπα σενάρια του Β’ γύρου κερδίζει με άνεση όποιον από τους υπόλοιπους υποψήφιους είναι απέναντι του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

ΝΕΑ 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα