3 ΒΡΑΒΕΙΑ στα Digital Media Awards 2017
LOL Feed OMG Feed Woman Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς την Βόρεια Κορέα

Τι είπε στην πρωτη ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη

Δημοσίευση 19/9/2017 | 19:24

Σχολιάστε
Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς την Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας είχαν κεντρικό ρόλο στην πρώτη ομιλία που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη.


Όπως αναμενόταν, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την απειλή της Βόρειας Κορέας και για άλλα «καθεστώτα-παρίες» που προστατεύουν τρομοκράτες.

«Ο Rocket Man (το παρατσούκλι που έχει δώσει ο ίδιος στον Κιμ Γιονγκ Ουν) βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας για τον ίδιο και το καθεστώς του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, τονίζοντας ότι εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ τα εδάφη τους ή τα εδάφη των συμμάχων τους τότε η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.

Ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνελεύσης τους ΟΗΕ, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ευκαιρία να απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη, εκπροσωπώντας την χώρα του ως «υπέρτατη τιμή». Κατόπιν, ευχαρίστησε τους ηγέτες κρατών ανά τον κόσμο για τα συλλυπητήρια που του πρόσφεραν στον απόηχο του φονικού κυκλώνα Ίρμα, διαβεβαιώνοντάς του ότι η χώρα του «τα πάει μια χαρά».

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πρωτοφανή ανάπτυξη και σύντομα «ο στρατός μας θα είναι πιο ισχυρός από ποτέ άλλοτε», ανάφερε ο Τραμπ, επισημαίνοντας ότι παρά τις σημαντικές ανακαλύψεις στην τεχνολογία και την ιατρική, ο σημερινός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες απειλές.

«Καθεστώτα-παρίες» υποστηρίζουν τρομοκράτες και απειλούν άλλες χώρες και απολυταρχικές κυβερνήσεις θέλουν να διαλύσουν «συστήματα και συμμαχίες» που εξασφάλισαν την ελευθερία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε ο Τραμπ.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος - παρά τις έντονες επικρίσεις του για τον ΟΗΕ στο παρελθόν - μίλησε για το «όμορφο όραμα» του οργανισμού που επιτρέπει σε λαούς να συνεργάζονται με αρμονία. Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι η επιτυχία του ΟΗΕ «βασίζεται στην ανεξάρτητη δύναμη των μελών του», καθένα από τα οποία έχει διαφορετικούς στόχους.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι, αν και η Αμερική «δεν αποζητά να επιβάλλει τον τρόπο ζωής της σε κανέναν» θέλει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους λαούς και υπογράμμισε ότι το έργο του ως ηγέτης είναι να «βάζει πάντα πρώτα τα συμφέροντα της χώρας του». Συνέστησε μάλιστα και σε άλλα κράτη να κάνουν το ίδιο, σημείο στο οποίο δέχτηκε κάποια χειροκροτήματα.

Συνεχίζοντας, ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τα «καθεστώτα-παρίες». «Εάν οι πολλοί ενάρετοι δεν αντιμετωπίσουν τους λίγους μοχθηρούς, το κακό θα θριαμβεύσει», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, περνώντας σε άγρια επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και απελευθερώθηκε μόνο όταν έπεσε σε κώμα, το οποίο τελικά οδήγησε στον θάνατό του, ο Τραμπ τόνισε ότι η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας αφορά «ολόκληρο τον κόσμο».

Εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ τα εδάφη τους ή τα εδάφη των συμμάχων τους τότε η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατόπιν περιγέλασε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη αποκαλώντας τον Rocket Man (πυραυλάνθρωπο) και λέγοντας ότι βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας» για τον ίδιο και το καθεστώς του.

Στη συνέχεια ο Τραμπ στράφηκε κατά του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «δολοφονικό καθεστώς». Όπως επισήμανε η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι «μία από τις χειρότερες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ» και αποτελεί «όνειδος» για την χώρα του.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (...) αλλά ούτε και να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» συμπλήρωσε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν «διεφθαρμένη δημοκρατία».

Φτάνοντας στο θέμα της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ο Τραμπ ανέβασε ξανά τους τόνους λέγοντας ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή για να «συντρίψουν» τους τρομοκράτες. «Η χώρα μας έχει πετύχει περισσότερα στη μάχη κατά του ISIS τους τελευταίους 8 μήνες συγκριτικά με όλα τα βήματα που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ κατόπιν ευχαρίστησε την Ιορδανία, την Τουρκία και τον Λίβανο για την φιλοξενία που παρέχουν σε πρόσφυγες.

«Οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος με συμπόνια», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε ότι η χώρα του επιβαρύνεται παρ' όλα αυτά με ένα «άδικο φορτίο» όσον αφορά στις συνεισφορές της στον ΟΗΕ.

Μετά το πρώτο μισάωρο της ομιλίας του, ο Τραμπ επέκρινε τον Κομμουνισμό και εξαπέλυσε επίθεση κατά των κυβερνήσεων της Κούβας και της Βενεζουέλας, λέγοντας ότι τα κράτη θα πρέπει να κάνουν περισσότερα ώστε τα πράγματα σε αυτές τις χώρες να βελτιωθούν.

Κλείνοντας την πρώτη ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη σημασία του πατριωτισμού, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι, για να μπορούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα παγκόσμια προβλήματα, θα πρέπει πρωτίστως να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα.

«Καλούμε τα έθνη να αφυπνιστούν εκ νέου. Πρέπει να νικήσουμε τους εχθρούς της ανθρωπότητας και να ξεκλειδώσουμε τις προοπτικές της ίδιας της ζωής. Ας σας ευλογεί ο Θεός, ας ευλογεί ο Θεός τα έθνη του κόσμου και ας ευλογεί ο Θεός τις ΗΠΑ», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πάτρα: Ταμίας του Αρσάκειου σχολείου σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει έλλειμμα
Σήμερα
Το ψέμα αποκαλύφθηκε όταν άρχισε να υποπίπτει σε αντιφάσεις
Έρχεται αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για τσιγάρο, κινητό και παρκάρισμα σε ράμπες
Σήμερα
Βαριές ποινές προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τις λεγόμενες αντικοινωνικές παραβάσεις
Επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο ‑ Συνελήφθη ύποπτος ‑ Αρκετοί τραυματίες

ΕΚΤΑΚΤΟ Σήμερα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από τις αστυνομικές αρχές και τα τοπικά ΜΜΕ
«Ανοιξιάτικο» το Σαββατοκύριακο, αλλά σύντομα χαλάει ο καιρός
Σήμερα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις
Κι όμως η Έλενα Κουντουρά είπε: «Είναι επιτυχία που ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια»
Σήμερα
Οι Έλληνες ζουν αξιοπρεπώς γιατί η κυβέρνηση έφερε την ανάπτυξη υποστήριξε η υπουργός Τουρισμού.
Ανέλκυση του Sea Diamond από το βυθό της Σαντορίνης ζητά το υπουργείο
Χτες
Παραμένει βυθμισμένο στην Καλντέρα εδώ και 10 χρόνια
Επίθεση με νεκρή και τραυματίες σε εμπορικό κέντρο στην Πολωνία
Χτες
Ο δράστης χτυπούσε τα θύματά του στην πλάτη
Φθινόπωρο για τα καλά από βδομάδα
Χτες
Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες
Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη
Χτες
Για εμπορικά καταστήματα κι επιχειρήσεις