LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκρηξη σε σταθμό μετρό του Λονδίνου

Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν θα μας νικήσει η τρομοκρατία

Δημοσίευση 15/9/2017 | 10:56

Έκρηξη σε σταθμό μετρό του Λονδίνου

Μικρής έντασης έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής μέσα σε τρένο στο μετρό του Λονδίνου. Εν τούτοις, στο συγκεκριμένο τρένο επικράτησε πανικός, με αρκετούς ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι, φοβούμενοι για την ζωή τους.

Σύμφωνα με περιγραφές επιβατών, στο πίσω μέρος του συρμού ακούστηκε έκρηξη και το τρένο γέμισε καπνούς και ξέσπασε φωτιά.  

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σταθμό Parsons Green στο δυτικό Λονδίνο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ πετάει και ελικόπτερο.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter από το περιστατικό δείχνουν μια τσάντα που φαίνεται να περιέχει ένα δοχείο να έχει αρπάξει φωτιά και οι επιβάτες ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες, κυρίως με εγκαύματα επειδή βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και καταδίκασε τις ενέργειες των ατόμων που, όπως είπε «έχουν ως στόχο να μας βλάψουν και να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας ο ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

Τα δρομολόγια των τρένων έχουν προς το παρόν τροποποιηθεί, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός που βρίσκεται στο Δυτικό Λονδίνο έχει κλείσει προσωρινά. Εκεί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως επικράτησε πανικός και πως «χρειάστηκε να τρέξουν για την ζωή τους». Άλλοι ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες», είτε από εγκαύματα είτε επειδή ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια όλων να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν ώστε να σωθούν.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο, η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας αναφέρει:

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια"

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες