LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό: Aνεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

O ισχυρότερος σεισμός του αιώνα στη χώρα

Δημοσίευση 8/9/2017 | 08:24

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό: Aνεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8 Ρίχτερ χτύπησε στο Μεξικό, ενώ ταυτόχρονα εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 8,1 βαθμών που σημειώθηκε την περασμένη νύκτα στα ανοικτά των νότιων ακτών του Μεξικού.

Το μέγεθος του σεισμού υπολογίσθηκε στους 8,1 βαθμούς από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμούς, ενώ οι μεξικανικές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών.

Η δόνηση ήταν ισχυρότερη απ' ό,τι ο καταστροφικός σεισμός του 1985 που είχε ισοπεδώσει τμήματα της Πόλης του Μεξικού και είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, όμως αυτή τη φορά οι ζημιές στην πόλη ήταν περιορισμένες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΌταν το 1985, χτύπησε το Μεξικό σεισμός 8,1 Ρίχτερ 8/9/2017

Εκφράζονται δε φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και των μεξικανικών ΜΜΕ δείχνουν ότι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και έχουν καταστραφεί κτίρια, ειδικά στα νότια της χώρας.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν τη δόνηση. Ανέφερε επίσης ότι δεν φοβάται τόσο το τσουνάμι, όσο τους μετασεισμούς που θα έρθουν και οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν σε μέγεθος τα 7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν πιο ισχυρός από τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και κατέστρεψε πολλά κτίρια. Το USGS έχει καταγράψει πολλούς μετασεισμούς μεγέθους από 4,3 ως 5,7 βαθμούς.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις εγκαταστάσεις της για τυχόν ζημιές, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα, ούτε στο διυλιστήριο Σαλίνα Κρους που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το επίκεντρο του σεισμού.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτίρια της ευρύτερης περιοχής της Τσιάπας, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για πέντε τουλάχιστον νεκρούς. Ένα ξενοδοχείο έχει κοπεί στα δύο, ενώ σπίτια και κτίρια φαίνεται να έχουν καταρρεύσει. Επίσης καταστράφηκαν σχολεία και νοσοκομεία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ2 ΘΕΜΑΤΑ
ΝΕΑ

Όταν το 1985, χτύπησε το Μεξικό σεισμός 8,1 Ρίχτερ

Στις 19 Σεπτέμβρη, πριν 32 χρόνια: 7.000 νεκροί, 100.000 άστεγοι
Κόσμος

Τσουνάμι 70 εκατοστών στις ακτές του Μεξικού

Τα πρώτα κύματα σημειώθηκαν ήδη – Συναγερμός στις αρχές