E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα όρια τους οι πυροσβέστες: Έχουμε εξαντληθεί

Η επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα

Δημοσίευση 7/8/2017 | 21:24

Στα όρια τους οι πυροσβέστες: Έχουμε εξαντληθεί

Στα όρια τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει αυτή την εποχή οι πυροσβέστες προσπαθώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους. Η επιστολή που απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία επιτείνονται από από τον μη ορθολογικό τρόπο διασποράς των δυνάμεων και τις συνεχείς μετακινήσεις των πυροσβεστών σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών της Ηπείρου δηλώνουν εξαντλημένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις και ζητούν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλαν αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η Ένωση μας για άλλη μία φορά αναγκάζεται να καταγγείλει το φαινόμενο των μετακινήσεων σε Περιφέρειες για ενίσχυση με προσωπικό αλλά και οχήματα για κατάσβεση πυρκαγιών .

Συγκεκριμένα οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτώ/νιας για πάνω από 5 ημέρες . Στην πρόσφατη φωτιά στο Νησί της Κέρκυρας οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν εκεί. Στην φωτιά στις Σπέτσες μετακινήθηκαν ομάδες πεζοπόρων από τα Ιωάννινα. Για την φωτιά στην Μυτιλήνη διατάχτηκαν οχήματα και προσωπικό να μεταβούν για ενίσχυση και όταν έφτασαν στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο διατάχτηκαν να επιστρέψουν πίσω . Δεν έχουν περάσει ακόμα 24ωρες από την μετακίνηση αυτή και τώρα από τις ίδιες Υπηρεσίες φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στο νησί των Κυθήρων . Δεν θα κάνουμε λόγο για την άσκοπη κατά την γνώμη μας μετακίνηση οχημάτων στην πυρκαγιά στα Ιωάννινα που το πλήθος των οχημάτων που μετακινήθηκαν ( ντακότες με 500 λίτρα νερό ) δεν έριξαν σταγόνα νερού απλά μόνο να πάνε εκεί.

Σας μεταφέρουμε το αίσθημα αγανάκτησης που έχει δημιουργηθεί στους συναδέλφους για την στοχοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου με τις άσκοπες συνεχόμενες μετακινήσεις καθώς σίγουρα δεν υπάρχει ενημέρωση προς την φυσική μας Ηγεσία για την της περιφέρειας μας . Ζητάμε για τον λόγο αυτό η διασπορά των δυνάμεων για ενίσχυση σε άλλες περιφέρειες να μην γίνεται μόνο από την περιφέρεια της Ηπείρου αλλά να γίνετε ποίο ορθολογικά η μετακίνηση όλων . Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις αυτές καθώς έχουν κληθεί και το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Περιφέρεια μας και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής .

Η Ήπειρος σαν περιφέρεια λανθασμένα θεωρείται ότι έχει χαμηλό κλιματολογικό δέκτη , με τον δύσβατο ορεινό όγκο που διαθέτουμε και τις κλιματολογικές αλλαγές οι φωτιές είναι δύσκολες στην περιφέρεια μας και σε συνδυασμό με τα ακινητοποιημένα οχήματα που έχουμε η οποιαδήποτε μετακίνηση οχημάτων και προσωπικού μας αφήνει << γυμνούς >> . Μην ξεχνάτε ότι στην γείτονα χώρα Αλβανία λόγο των μεγάλων πυρκαγιών ενισχύουν δύο αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να συνδράμουν στην περιφέρεια μας σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική Χτες
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική Χτες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική Χτες
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές