LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατέθεσε την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή η ΝΔ

Για τις συνομιλίες Καμμένου

Δημοσίευση 6/7/2017 | 13:06

Κατέθεσε την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή η ΝΔ

Στην κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιανουσάκη για την υπόθεση του Noor 1 προχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να διερευνήσει «την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες» υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου από την Πειραιώς, στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος ζήτησε - μιλώντας στη Βουλή - τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής.

Καταλήγοντας η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:

«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την σκανδαλώδη υπόθεση της εμπλοκής του κ. Πάνου Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών (υπόθεση Noor -1). Στόχος να διερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές και να έρθουν όλα στο φως» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας ως τώρα αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου. Ενδεικτικό της επιχείρησης συσκότισης είναι ότι ούτε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης, έχουν διατάξει ΕΔΕ για τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση. Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της χώρας».

«Γι’ αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά: Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Και όσες δεκαετίες και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να γυρίσει πίσω σπέρνοντας το διχασμό στην κοινωνία, δεν πρόκειται να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της πρότασης για την Εξεταστική:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες