LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στην πορεία των συμβασιούχων καθαριότητας στο κέντρο της Αθήνας

Προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Βουλή - Επιθεση και προπηλακισμός στον Πατούλη

Δημοσίευση 22/6/2017 | 12:37

Ένταση στην πορεία των συμβασιούχων καθαριότητας στο κέντρο της Αθήνας

Ενταση επικρατεί στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Επεισόδια, χημικά και φωτιά σε σκουπίδια σε ένα γενικευμένο κλίμα έντασης στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αρχικά τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια κλιμακώθηκαν έξω από τη Βουλή. Οταν οι εργαζόμενοι έφτασαν έξω από τη Βουλή και ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ματαιώσει τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Μόλις οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να μπουν στο περιστύλιο της Βουλής τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτόξευσαν σκουπίδια προς τους αστυνομικούς και οι τελευταίοι απάντησαν με χημικά. Στη συνέχεια οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να ρίξουν την μπάρα στην είσοδο της Βουλής με τα ΜΑΤ να τους σταματούν.

Νωρίτερα εργαζόμενοι στους Δήμους πέταξαν σκουπίδια, αβγά και καπνογόνα στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν και φωτιά σε σκουπίδια, ενώ έριξαν και το προστατευτικό ρολό μπροστά από την είσοδο.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στη Βουλή όπου και εκεί δημιουργήθηκε ένταση με τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση να προσπαθούν να μπουν στο προαύλιο της Βουλής και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με δακρυγόνα.

Λίγο νωρίτερα όταν εμφανίστηκαν δήμαρχοι, μέλη της ΚΕΔΕ αποδοκιμάστηκαν έντονα, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες. Στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ να εκτοξεύουν εναντίον του νερό και καφέδες. Τελικά ο κ.Πατούλης φυγαδεύθηκε, ενώ η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της ΚΕΔΕ με τον κ. Σκουρλέτη αναβλήθηκε.

Επίθεση στον Πατούλη

Περισσότερα από 3.500 άτομα βρίσκονται στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας. Αμφότερες θα καταλήξουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα έχουν προγραμματίσει και οι αιρετοί, από τις 11:00 το πρωί, οπότε αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Οι ίδιοι πάντως υποστηρίζουν ότι «αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν, όμως για την ώρα αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής.

Πηγή: iefimerida

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι 17.04.2024
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα Χτες
Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Κόσμος Χτες
Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Πολιτική Χτες
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Κόσμος Χτες
Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Φρίκη στη Βραζιλία: Ψαράδες εντόπισαν βάρκα με τουλάχιστον 20 σορούς σε προχωρημένη αποσύνθεση

Κόσμος Χτες
Οι νεκροί πιθανότατα προέρχονται από την Καραϊβική

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Κόσμος Χτες
Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος Χτες
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί