LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρυξέλλες: Ο βομβιστής φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά

Ο τρόμος επέστρεψε και στο Βέλγιο

Δημοσίευση 21/6/2017 | 11:23

Βρυξέλλες: Ο βομβιστής φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά

Το βράδυ της Τρίτης, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε και στις Βρυξέλλες, όταν άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον σταθμ'ό των τρένων στην Grand Place.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, πριν να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά ο αγνώστων στοιχείων τρομοκράτης φώναξε στα αραβικά «Αλλάχ ακμπάρ» (σ.σ. ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

«Κατέβηκα στον σταθμό. Κάποιος έκανε φασαρία. Τελικά φώναξε "Αλλάχ ακμπάρ" και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά που είχε σε μια βαλίτσα» περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ένας εργαζόμενος στον σταθμό.

«Εγώ βρισκόμουν πίσω από έναν τοίχο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πολύ μεγάλος. Ο κόσμος άρχιζε να τρέχει να ξεφύγει» πρόσθεσε ο ίδιος άνδρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται η φλόγα που προκλήθηκε από την πυροδότηση των εκρηκτικών του τρομοκράτη.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας αφού ανακοίνωσε ότι ο τρομοκράτης είναι νεκρός πρόσθεσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση προσθέτοντας ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από τους στρατιώτες που βρέθηκαν στο σταθμό αμέσως μετά την έκρηξη.

Πλέον η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο επικεντρώνει την έρευνά της στον εντοπισμό της ταυτότητας του τρομοκράτη με βελγικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι πεποίθηση των εισαγγελέων είναι πως ο άνδρας είχε βόμβα με καρφιά η πυροδότηση της οποίας απέτυχε.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν, δηλώνοντας το πρωί της Τετάρτης ότι «γλιτώσαμε τα χειρότερα» υπονοώντας ότι ο τρομοκράτης είχε πολύ περισσότερα εκρηκτικά πάνω του τα οποία όμως δεν κατάφερε να πυροδοτήσει. Πιθανότατα γι' αυτό η σορός του απομακρύνθηκε μετά από ώρα προκειμένου πρώτα οι πυροτεχνουργοί να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας DH.be ο άνδρας έμενε στην περιοχή του Μολενμπέκ, μια περιοχή που έχει συνδεθεί με τους δράστες των τρομοκρατικών υποθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες την τελευταία διετία.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπόν αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «αν δεν γνωρίζαμε την ταυτότητά του, τότε ποιος ο λόγος να κάνουμε έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, πριν να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά επιχείρησε να τραβήξει την προσοχή των στρατιωτών που βρίσκονταν μέσα στο σταθμό στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση τον Μάρτιο του 2016 με στόχο τότε το αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας και τον σταθμό του Μαελμπέκ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες