E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου μίλησε σε εκδήλωση με σημαίες της «Δυτικής Θράκης»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»

Δημοσίευση 9/5/2017 | 15:45

Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου μίλησε σε εκδήλωση με σημαίες της «Δυτικής Θράκης»

Ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Ιλχάν Αχμέτ μίλησε σε εκδήλωση με σημαίες της αμεξάρτητης «Δυτικής Θράκης»!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου στην Μπρούσα της Τουρκίας από τον Σύλλογο «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που έχει αλυτρωτικές βλέψεις για την περιοχή της ελληνική Θράκης.

Πέραν της έμμεσης αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα από τον βουλευτή Ροδόπης, ο ίδιος με την παρουσία του στην εκδήλωση αυτή φαίνεται πως ταυτίζεται ή αποδέχεται τουλάχιστον τις επεκτατικές – «αλυτρωτικές» βλέψεις του συγκεκριμένου Συλλόγου για την περιοχή της Θράκης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «fonirodopis.gr» ο Ιλχάν σε μια αίθουσα στολισμένη με τις σημαίες της ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης» και δίπλα σε αυτές της Τουρκίας, ο Έλληνα βουλευτής στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή εκδήλωση.

Εκτός του κ. Ιλχάν Αχμέτ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Αρριανών κ. Ιμπραήμ Σερήφ.

Η απάντηση του Ιλχάν Αχμέτ

Ύστερα από το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του γεγονότος καθώς και των φωτογραφιών από την εκδήλωση ο βουλευτής δήλωσε Ουδέποτε ταυτίστηκε ή συμπορεύτηκε με ακραίους κάθε προέλευσης.

Ο Ιλχάν Αχμέτ σημειώνει πως η επίσκεψη του δεν έγινε με την ιδιότητα του βουλευτή αλλά ήταν ιδιωτική, η εκδήλωση αφορούσε μια θρησκευτική γιορτή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη ενώ διευκρινίζει πως ουδέποτε ταυτίστηκε ή συμπορεύτηκε με ακραίους κάθε προέλευσης.

Τέλος, επιτίθεται στους ΑΝΕΛ και στον Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος την Δευτέρα (8/5) μέσω του δελτίου ειδήσεων του Star κάλεσε τον Ιλχάν Αχμέτ να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή.

Αναλυτικά, ο βουλευτής Ροδόπης τονίζει:

«Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών δήμων, που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.

Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

Είναι προφανές, δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό site “Star.gr”, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.

Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική Χτες
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική Χτες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική Χτες
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές