LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γόνος εκατομμυριούχων κατηγορείται ότι έσφαξε τους γονείς και τον αδελφό του με τσεκούρι

Για να κληρονομήσει την τεράστια περιούσια

Δημοσίευση 24/4/2017 | 19:42

Γόνος εκατομμυριούχων κατηγορείται ότι έσφαξε τους γονείς και τον αδελφό του με τσεκούρι

Ο κληρονόμος μιας περιουσίας πολλών εκατομμυρίων λιρών ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος που γλίτωσε από ένα δολοφόνο που έσφαξε όλη την οικογένεια του, την ώρα που κοιμόντουσαν.

Ο Henri Van Breda κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πατέρα του Martin, τη μητέρα του Teresa, τον αδελφό του Rudi και προσπάθησε να σκοτώσει την αδελφή του Marli στο Κέιπ Τάουν το 2015.

Ο νεαρός άνδρας αν αθωωθεί, πρόκειται να κληρονομήσει μέρος της περιουσίας των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 21χρονος ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν είναι ένοχος και δήλωσε ότι παρακολουθούσε αβοήθητος μέσα από μια ρωγμή στηn πόρτα του μπάνιου, καθώς ένας άνδρας με τσεκούρι δολοφονούσε γελώντας τους αγαπημένους του.

Όπως υποστηρίζει ο Henri, ο άγνωστος άνδρας σκότωσε πρώτα τον αδελφό του και στη συνέχεια τον πατέρα του που είχε σπεύσει να τον βοηθήσει.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της μητέρας και της μικρής αδελφής του, σκοτώνοντας την πρώτη και τραυματίζοντας σοβαρά τη δεύτερη. Ο δολοφόνος έπειτα επιτέθηκε στον ίδιο χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τραυματισμοί του Van Breda περιγράφηκαν από τους γιατρούς ως «επιφανειακoί» και «αυτοτραυματισμένοι».

Μάλιστα ο 21χρονος καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια για τέσσερις ώρες μετά τις δολοφονίες, επειδή δεν ήξερε ποιον αριθμό να καλέσει. Αφού έκανε ένα τσιγάρο για να «ηρεμήσει», επέστρεψε στον επάνω όροφο, πριν λιποθυμήσει. Ξύπνησε μόνο μερικές ώρες αργότερα όταν είχε ήδη ξημερώσει και κάλεσε την αστυνομία.

Ο πρώτος αξιωματικός που έφτασε στη σκηνή δήλωσε στο δικαστήριο πως ο Henri «μύριζε έντονα αλκοόλ» όταν εμφανίστηκε στην πόρτα και φάνηκε «νευρικός και συναισθηματικά φορτισμένος».

Φορώντας ένα γκρίζο κοστούμι και ένα σκούρο μπλε πουκάμισο, ο Van Breda έμοιαζε απαθής, καθισμένος πίσω από τον δικηγόρο του στο δικαστήριο.

Η 18χρονη αδελφή του Marli είναι η μοναδική μάρτυρας που μπορεί να καταθέσει, ωστόσο οι εισαγγελείς δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα την καλέσουν να καταθέσει ή όχι. Η ίδια δεν θυμάται τίποτα από εκείνη τη νύχτα καθώς τραυματίστηκε στο λαιμό και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

Ο δολοφονημένος πατέρας Martin είχε συγκεντρώσει μια περιουσία από επενδύσεις ενώ κατοικούσε στο Περθ της Αυστραλίας για επτά χρόνια. Λίγο πριν από τις δολοφονίες, επέστρεψε στη Νότια Αφρική με την οικογένειά του μετά από μια προσοδοφόρα επιχειρηματική συμφωνία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος 16.04.2024
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί

Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 πτώματa σε προχωρημένη σήψη σε πλοίο

Κόσμος 16.04.2024
Οι vεκροί εκτιμάται ότι δεν είναι υπήκοοι Βραζιλίας αλλά πιθανά από την Καραΐβική

Πασαλιμάνι: Θρήvος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκoτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο ‑ Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Ελλάδα 16.04.2024
Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής - Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα

Παραιτήθηκε ο αμφιλεγόμενος εκλεκτός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μάρκους Πίπερ

Πολιτική 16.04.2024
Αντιμέτωπη με πονοκεφάλους φαίνεται πως είναι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει των ευρωεκλογών 2024

Αλβανικά ΜΜΕ για Μπελέρη ‑ Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Κόσμος 16.04.2024
Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο `Βόρεια Ήπειρος`» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»

Λονδίνο: Επισκέπτες σε πάρκο προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Κόσμος 16.04.2024
Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία

Αυτό είναι το κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 16.04.2024
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες