E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαρουφάκης: Θα είχε καεί το Σύνταγμα αν περνούσε το 3ο Μνημόνιο η ΝΔ

«Ο κ. Σόιμπλε είναι απολύτως σίγουρος ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»

Δημοσίευση 11/4/2017 | 15:44

Βαρουφάκης: Θα είχε καεί το Σύνταγμα αν περνούσε το 3ο Μνημόνιο η ΝΔ

«Βόμβες» ξανά κατά και του Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον άνθρωπο που κάποτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει asset της κυβέρνησής του. Χαρακτήρισε το 3ο Μνημόνιο, αυτό που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, ως το πιο αποικιοκρατικό χαρτί και τόνισε πως αν το περνούσε η ΝΔ, θα είχε καεί το Σύνταγμα.
«Το 3ο μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αποικιοκρατικό χαρτί, που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Θα μπορούσε ποτέ να περάσει το 3ο μνημόνιο η ΝΔ; Θα είχε καεί το Σύνταγμα και η Αριστοτέλους. Από τότε, περνάνε ανήκουστα πράγματα», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6.

Και άφησε να εννοηθεί πως επειδή ο Αλέξης Τσίπρας περνά τα πάντα χωρίς "να ανοίξει μύτη", τον… προτιμά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αν ήσασταν ο Σόιμπλε ποιον θα προτιμούσατε λοιπόν; Τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη; […] Ο κ. Σόιμπλε είναι απολύτως σίγουρος ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές», τόνισε.

Το Μνημόνιο είναι ένας ζουρλομανδύας, ένας απόλυτος παραλογισμός - Πίστεψα τον Τσίπρα, είχαμε ένα πλάνο, γι' αυτό μπήκα στην κυβέρνηση αλλά μετά από μερικούς μήνες αποφάσισε να γίνει Σαμαράς, ότι θα προσυπογράψει αυτά με τα οποία διαφωνεί, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αποτύχουν - Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο πλεόνασμα, κάνοντας λόγο για αιτία… εθνικού πένθους! «Το πραγματικό πλεόνασμα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που εμφανίζεται και επετεύχθη μέσω συρρίκνωσης. Το Δημόσιο από τη συρρικνωμένη πίτα της οικονομίας και της ιδιωτικής αγοράς κατάφερε να έχει μεγαλύτερο πλεόνασμα. Αυτό είναι λόγος για να βγούμε στους δρόμους. Είναι λόγος για πανεθνικό πένθος. Υπάρχει μία οικτρή αύξηση των φορολογικών συντελεστών, βλ. ΦΠΑ και αύξηση φόρου εισοδήματος στους φτωχούς. Όταν βρίσκεσαι υπό καθεστώς δουλοπαροικίας, δεν μπορείς να λες "κατάφερα". Τι καταφέραμε; Να συρρικνώσουμε την οικονομία; Να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατορθώματα».

«Εγώ δεν αμφισβητώ, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας, θα θέλανε να μειώσουν τους φόρους, όπως και ο κ. Τσακαλώτος ή ο κ. Μητσοτάκης, αν βγει. Αυτό πρέπει να γίνει. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, είναι κοινός νους», πρόσθεσε.

«Θα συνεργαζόμουν και με τον διάβολο και με τον Μεφοστοφελή αν ήταν να σώσω τη χώρα μου και να απελευθερωθεί από τη χρεοδουλοπαροικία. Θα συνεργαζόμουν και την αντιπολίτευση. Μέχρι το Νοέμβριο του 2011, να σας θυμίσω, ότι συζητούσα με όλους. Και με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, και με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά και είχαμε συμφωνία σε πολλά πράγματα, με τη διαφορά ότι ο κ. Σαμαράς μετά, έδωσε γη και ύδωρ για να γίνει κυβέρνηση, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε αυτό».

Επανάλαβε πως «οι κλειστές τράπεζες δεν είναι δική μου ευθύνη, ήταν ευθύνη του Eurogroup της 25ης και 27ης Ιουνίου» και αποκάλυψε ότι «είχα εξηγήσει στον κ. Τσίπρα, από τον Απρίλιο του 2012, βλέποντας το προεκλογικό του πρόγραμμα, ότι πρέπει να αποφασίσει, αν γίνει πρωθυπουργός, τι θα πει στον Ντράγκι, αν του πει να προσυπογράψει, αυτά που υπέγραψαν οι προηγούμενοι, αλλιώς θα του κλείσει τις τράπεζες. Του είχα πει τι πρέπει να κάνει, αλλιώς ας άφηνε τον Σαμαρά, γιατί να βγει;»

Ερωτηθείς για τις αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Τι λέει μπροστά στο καθρέφτη του ή στην κάμερα ο κ. Τσίπρας για να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του, είναι δικαίωμά του».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική Χτες
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική Χτες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική Χτες
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές