LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσακαλώτος: ο Μητσοτάκης θέλει 2% πλεόνασμα κι εγώ την Scarlett Johansson

Δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τους δανειστές για μέτρα και αντίμετρα, εγώ και ο Ντάισελμπλουμ λέμε τα ίδια πράγματα, τόνισε ο Τσακαλώτος.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2017 | 20:21

Τσακαλώτος: ο Μητσοτάκης θέλει 2% πλεόνασμα κι εγώ την Scarlett Johansson

Με μια απίστευτη ατάκα απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Σταμάτης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να λάβει την απάντηση του κ. Τσακαλώτου που άφησε του πάντες άφωνους, «όντως ο κ.Μητσοτάκης έχει πει 2% όπως κι εγώ θα ήθελα να βγω για κοκτέιλ με την Scarlett Johansson. Να με συμπαθάτε. Πολλά πράγματα μπορεί να θέλουμε στη ζωή. Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι στη συνάντηση με την Μέρκελ ζήτησε εκεί 2% ΑΕΠ; Να ρωτήσω την Δευτέρα τον Σόιμπλε αν συμφώνησε με τον κ.Μητσοτάκη 2%».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ότι «θα είναι μια συμφωνία με δυσκολίες αλλά και θετικές εκπλήξεις και αν ανοίξει, υπό όρους, δρόμο για το QE –που είμαι αρκετά αισιόδοξος- θα δώσει χώρο στην κυβέρνηση και τη χώρα να επιστρέψει η ανάπτυξη και αυτή να είναι βιώσιμη».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει συζήτηση για όλο το πακέτο (μέτρα, αντίμετρα, δημοσιονομικό μετά 2018, χρέος ) για να έχουμε κάποια οριστική συμφωνία για όλα τα θέματα στο Εurogroup στις 7 Απριλίου. «Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω είναι εφικτός», επεσήμανε.

Όπως ενημέρωσε χθες και σήμερα έγιναν τηλεδιασκέψεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίες θα έχουν έως σήμερα βράδυ ή αύριο πρωί.

«Στόχος είναι να κλείσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να πάμε στο Eurogroup με ελάχιστα ζητήματα ανοικτά. Η καλύτερα εκδοχή είναι ότι στις 20 Μαρτίου να έχουμε συνολική λύση για σχεδόν όλα τα θέματα», είπε

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφισημία στη Συμφωνία των Βρυξελλών ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το οποίο ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι ακριβώς το ίδιο, «η Συμφωνία είναι ότι αν είμαστε εντός των στόχων τότε περνούν και τα καλά και τα κακά μέτρα».

Με βάση αυτό, ως δεδομένο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι ακριβή, καθώς υποστήριξε ότι θα ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα μόνον εφόσον υπάρξει υπέρβαση των στόχων.

«Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλω να το κάνω θέμα ότι μίλησε για υπέρβαση των στόχων. Μπορώ όμως να σας εγγυηθώ υπεύθυνα ότι και αυτό που λέω και εγώ και ο Ντάισελμπλουμ είναι ακριβώς το ίδιο. Αν είμαστε εντός των στόχων θα μπουν και τα καλά και τα κακά μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Στο τέλος του 2018, θα υπάρχει μία πρόβλεψη για το 2019. Ας πούμε ότι αυτή η πρόβλεψη είναι 3,5%. Τότε θα πάνε και τα καλά και τα κακά μέτρα. Επειδή είμαστε στον στόχο θα πάρουμε 2% αναπτυξιακά μέτρα, 2% υφεσιακά μέτρα, κατά κάποιο τρόπο, οπότε πρέπει να είναι μηδενικό το αποτέλεσμα για τους πολλαπλασιαστές» είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε πως ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναφέρει ότι και τα κακά μέτρα θα ληφθούν έτσι κι αλλιώς και παρατήρησε ότι κι ο ίδιος αναφέρει ότι όταν θα φτάσουμε στο 3,5% πλεόνασμα -αφού είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι έχουμε όλοι τις ίδιες προβλέψεις- το 2018 και το 2019 θα έχουμε 5,5% πλεόνασμα.

«Γιατί αφού είναι 3,5% συν τα 2% τα μη αναπτυξιακά μέτρα, άρα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για τα καλά μέτρα», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Κόσμος 18.04.2024
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός 18.04.2024
Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Καιρός 18.04.2024
Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Ελλάδα 18.04.2024
Χρειάστηκαν 14 δευτερόλεπτα από την άφιξη του δράστη μέχρι την επίθεση

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Κόσμος 18.04.2024
Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Ελλάδα 18.04.2024
Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια ‑ Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Καιρός 18.04.2024
Θα πέσει μεγάλη ποσότητα νερού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως το Σάββατο

Τροχαίο ατύχημα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Ένας τραυματίας

Ελλάδα 18.04.2024
Από το τροχαίο προήλθε ο τραυματισμός ενός άνδρα.

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Ελλάδα 18.04.2024
Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Ελλάδα 18.04.2024
Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική 18.04.2024
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα