E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και πάλι σύγκρουση Πολάκη και Γεωργιάδη στην Βουλή

Αντιπαράθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων

Δημοσίευση 15/3/2017 | 18:07

Και πάλι σύγκρουση Πολάκη και Γεωργιάδη στην Βουλή

Μία ακόμη κόντρα για το θέμα των διοικητών νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν και την απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει, σημειώθηκε στην Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για δικαστικό ράπισμα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με τον κ. Πολάκη να απαντά πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, γιατί η θητεία των διοικητών έχει λήξει». Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στην Ολομέλεια.

«Αν υπάρξουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις θα τις πληρώσουμε» τόνισε ακόμα ο κ. Πολάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την απόφαση του ΣτΕ, ότι «το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει τους ρυθμούς δουλειάς του».

«Εμείς, αν χρειαστεί, μετά από μια δεκαετία που θα είμαστε πάλι κυβέρνηση και αν αποφασίσει το ΣτΕ να τους δικαιώσει, θα τους πληρώσουμε, γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα που σκορπάγατε για δήθεν ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Όμως και οι κρίνοντες κρίνονται, όπως και οι αποφάσεις του ΣτΕ» τόνισε ο κ. Πολάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε, ότι η απόφαση του ΣτΕ γεννά για το ελληνικό Δημόσιο τεράστιο θέμα καταβολής αποζημιώσεων, γιατί οι διοικητές που εκδιώχθηκαν θα τις διεκδικήσουν δικαστικά και οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πληρωθούν από τη τσέπη του κ. Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης αντέτεινε, ότι «σε ένα αριστερό σχέδιο ανασύστασης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που υπηρετεί πιστά η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον Οκτώβρη του 2015, δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ανθρώπους που διορίστηκαν από ένα αλφαβητικό κατάλογο, τον οποίο ενεχυρίασε η επιτροπή που διόρισε ο κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός τότε Υγείας».

Ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφαση κόλαφο, προσωπικά εναντίον του, και τόνισε ότι το ΑΣΕΠ είχε προχωρήσει στην τελική επιλογή των διοικητών.</p

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Ελλάδα 25.04.2024
Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Ελλάδα 25.04.2024
Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Κόσμος 25.04.2024
Αγνωστη η αιτία

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Tech + Science 25.04.2024
Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα για άνδρα που έκλεβε χαλκό

Ελλάδα 25.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μισή ώρα επικίνδυνων κινήσεων