LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Hurriyet: Ο Κατρούγκαλος στηρίζει την Τουρκία στη διαμάχη με την Ολλανδία

«Πυρά» ΝΔ-ΑΝΕΛ κατά Κατρούγκαλου για τις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Δημοσίευση 14/3/2017 | 18:49

Hurriyet: Ο Κατρούγκαλος στηρίζει την Τουρκία στη διαμάχη με την Ολλανδία

Στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, σχετικά με τη διπλωματική διαμάχη της Ολλανδίας με την Τουρκία αναφέρεται με δημοσίευμά της η τουρκική Hurriyet, κάνοντας λόγο για στήριξη προς τις τουρκικές θέσεις.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Κατρούγκαλος, έλαβε θέση για την απαγόρευσή της Ολλανδίας να πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση για το δημοψήφισμα της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, λέγοντας ότι «ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να επιτρέπονται τέτοιες συγκεντρώσεις».

Αναφερόμενος μάλιστα στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, επισήμανε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Εχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

Αντιδράσεις από ΝΔ και ΑΝΕΛ

Η τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, με βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο να κάνει λόγο για «εθνικά επικίνδυνες αδιανόητες πρακτικές δήθεν ανοχής».

«Δεν πρέπει να επιτραπούν προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος Ερντογάν στην Θράκη. Τόσο για πολιτικούς όσο και για εθνικούς λόγους» επέμεινε και πρόσθεσε: «Είναι μια απόλυτα σημαντική πολιτική επιλογή και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις εθνικά επικίνδυνες, αδιανόητες πρακτικές δήθεν ανοχής».

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Ελληνες πολίτες και δεν εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σαφές;», ενώ επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Σταμάτης.

Στην επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι «την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση Τουρκίας-Ευρώπης και αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων σε βάρος της χώρας μας, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κατρούγκαλος, με χθεσινές δηλώσεις του, τάσσεται κατά των Ευρωπαίων εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα».

«Με την πρωτοφανή αυτή δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας. Δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι», κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό ο κ. Σταμάτης και υπογραμμίζει ότι ο κ. Κατρούγκαλος «παρεμβαίνει -ως μη ώφειλε- υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της ΕΕ για να αποσπάσει τους επαίνους του τουρκικού Τύπου».

Ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει εάν οι απόψεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης και εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων στην Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Αθλητισμός 19.04.2024
Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Ελλάδα 19.04.2024
Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα ‑ απάντηση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
«Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Politico: O Μπάιντεν αποκαλεί τον Τραμπ «γουρούνι του Χίτλερ»

Κόσμος 19.04.2024
Οι αναφορές για Τραμπ με την συμπάθειά του στον Χίτλερ