LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Spiegel: Έτοιμο να κάνει παραχωρήσεις στο χρέος το Βερολίνο

Επικαλούμενο την Αθήνα

Δημοσίευση 5/3/2017 | 16:09

Spiegel: Έτοιμο να κάνει παραχωρήσεις στο χρέος το Βερολίνο

«Η Γερμανία απομακρύνεται όπως φαίνεται από την σκληρή γραμμή της προκειμένου να κλείσει το συντομότερο τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε νέες παραχωρήσεις» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται «υψηλόβαθμο συμμετέχοντα» της ελληνικής διαπραγματευτικής πλευράς, ο οποίος σχηματίζει εικόνα σύγκλισης «μετ' υποχωρήσεων» στις συνομιλίες.

Από τη γερμανική πλευρά, αυτό -σύμφωνα με τον έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το περιοδικό- συνίσταται σε ετοιμότητα για μέτρα στο ελληνικό χρέος με αναπροσαρμογή επιτοκίων ή επιμήκυνση χρόνου εξόφλησης και εγκατάλειψη του στόχου για υψηλά πλεονάσματα σε βάθος δεκαετίας.

Από την ελληνική πλευρά, η Αθήνα φέρεται έτοιμη για «άμεση εφαρμογή αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων. Όσον αφορά την πλευρά του ΔΝΤ, το Ταμείο φέρεται έτοιμο να αναγνωρίσει ως βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

«Υπάρχει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων. Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από μια συμφωνία» είπε ανώτερος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Spiegel.

Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει στην κυβέρνηση Τσίπρα και άλλες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018. Αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό τη μορφή αναπροσαρμογής των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησής τους.

Το Βερολίνο φέρεται επίσης να μην επιμένει πλέον σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια. Και τα δύο αποτελούν απομάκρυνση από τις μέχρι σήμερα θέσεις του. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα θα εφαρμόσει αμέσως τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις» γράφει το Spiegel.

Το περιοδικό σημειώνει πως το σχήμα που παρουσιάζει ο έλληνας αξιωματούχος αποτελεί συμβιβασμό με υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, σημειώνοντας πως η εναλλακτική θα ήταν ένα συνεχές αδιέξοδο «με πιθανώς καταστροφικές συνέπειες», εν όψει του χρονοδιαγράμματος για αποπληρωμή χρέους τον Ιούλιο με ενδεχόμενη επαναφορά της συζήτησης για Grexit.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες