E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμεινε 2ος ο Πανιώνιος, πέρασε με 1‑0 από την Βέροια

Το ταξίδι συνεχίζεται για τους Νεοσμυρνιώτες

Δημοσίευση 11/2/2017 | 17:20

Παρέμεινε 2ος ο Πανιώνιος, πέρασε με 1‑0 από την Βέροια

Η εντυπωσιακή πορεία του Πανιωνίου συνεχίστηκε και στην 20η αγωνιστική με τους Νεοσμυρνιωτες να σκοράρουν νωρίς (στο 8’) και να διαχειρίζονται με άνεση το αποτέλεσμα ως το τέλος.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς βλέποντας ότι ο Μαχμούτοβιτς είναι απόλυτα έτοιμος αποφάσισε να του δώσει θέση στην κορυφή της επίθεσης με τον Μπεν να επιστρέφει στα άκρα. Επίσης, ο Φούντας λόγω ξαφνικής ίωσης έμεινε εκτός με τον Μασούρα να παίρνει την άλλη θέση στα άκρα.

Οι «κυανέρυθροι» κατέβηκαν με σύστημα 4-2-3-1 και τον Γιαννιώτη στο τέρμα με αμυντική τετράδα τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μασούρα, Μασούντ, Μπεν την τριάδα πίσω από τον Μαχμούτοβιτς.

Ο Τόλης Τερζής από την πλευρά του επίσης παρέταξε την Βέροια με 4-2-3-1 και τον Λόπες κάτω από τα γκολπόστ με τους Βασιλαντωνόπουλο, Σισοκό, Καλί, Ασιγκμπά αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Άρτσε και Τομάς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Κάλβο, Στόιτσεφ, Σάρπονγκ η τριάδα πίσω από τον Καπετάνο.

Γκολ με το καλημέρα

Ο Πανιώνιος μπήκε με στόχο να βάλει από νωρίς τις βάσεις για άλλη μια νίκη και στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση στον αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί. Στο 8' ο Μπεν βρέθηκε στην περιοχή της Βέροιας με τους αμυντικούς των γηπεδούχων στην προσπάθεια να διώξουν την μπάλα την έστρωσαν στον άσο του Πανιωνίου ο οποίος πλάσαρε σωστά και σκόραρε.

Μετά το γκολ οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν να δώσουν χώρο και κατοχή στους γηπεδούχους με τους ίδιους να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τις κάθετες του Μασούντ. Καπετάνος (12') και Στόιτσεφ (14') απείλησαν με μακρινά σουτ την εστία του Πανιωνίου τα οποία ήταν και τα μοναδικά στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το 25' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς.

Διαχείριση ο Πανιώνιος, ακίνδυνη η Βέροια

Έτσι, μέχρι την ανάπαυλα κράτησαν άνετα το υπέρ τους προβάδισμα κάνοντας σωστή διαχείριση του χρόνου παγώνοντας τον ρυθμό του, με την Βέροια να επιδίδεται σε σωρεία λαθών.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε αφού με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι έβγαλαν μια επιθετικότητα, δεν απειλήθηκαν. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς κρατούσαν εύκολα την μπάλα στο χώρο του κέντρου και αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν γίνει και πιο επικίνδυνοι.

Ροκάνιζαν τον χρόνο οι φιλοξενούμενοι

Η Βέροια παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Τερζή από τον πάγκο δεν μπορούσε να δημιουργήσει οργανωμένη επίθεση (η μοναδική ευκαιρία που έκανε ήταν από στημένη φάση με το φάουλ του Στόιτσεφ στο 62').

Ο Πανιώνιος ήταν καλά στημένος, συμπαγής (ειδικά η αμυντική του τετράδα ήταν ανίκητη) και συνέχιζε να ροκανίζει τον χρόνο άνετα χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση. Το μοτίβο δε άλλαξε, η Βασίλισσα του Βορρά δεν είχε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες άνετοι και ωραίοι να κρατάνε τη νίκη και να φεύγουν με ένα σπουδαίο διπλό.

MVP: Ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο μεσοεπιθετικός από τις Καμόρες ήταν αυτός που με το δικό του γκολ-σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις-να χαρίσει μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ανδρέας Γιαννιώτης. Μπορεί η Βέροια να μην έκανε την κλασική ευκαιρία, αλλά σε μία φάση όταν χρειάστηκε ο τερματοφύλακας του Παανιωνίου δήλωσε παρών. Συγκεκριμένα στο 62' στο φάουλ του Στόιτσεφ ο Γιαννιώτης έκανε μια δύσκολη επέμβαση αν σκεφτεί κανείς ότι η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο ίδιος δεν είχε το καλύτερο δυνατό οπτικό πεδίο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πέδρο Άρτσε. Ο Μεξικανός άσος της Βέροιας ήταν από τους χειρότερους παίκτες της ομάδας του, με αποτέλεσμα δικαίως να γίνει αλλαγή στο ημίχρονο. Δεν πήρε πρωτοβουλίες και εξαφανίστηκε από το δίδυμο Σιώπη-Κόρμπου.

Οι συνθέσεις

Βέροια (Τερζής): Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Καλί, Ασιγκμπά, Στόιτσεφ (80' Μίλιεβιτς), Τομάς, Κάλβο (68' Μπελαϊντ), Άρτσε (46' Μπαλάφας), Σάρπονγκ, Καπετάνος

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (80' Σαββίδης), Μασούντ, Μπεν (90' + 2' Καθάριος), Μαχμούτοβιτς (46' Λάμπρου)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Ανήλικα με πατίνι συγκρούστηκαν με ΙΧ

Ελλάδα 24.04.2024
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης

Απεργία την 1η Μαΐου ‑ Τι δε θα λειτουργήσει

Ελλάδα 24.04.2024
Κινητοποιήσεις ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής τον Κωνσταντίνο Φλώρο για βιαιoπραγία

Πολιτική 24.04.2024
Αξιοποιώντας το άρθρο 157 του νέου ποινικού κώδικα

Ρέντης: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολoφονίας του Λυγγερίδη

Ελλάδα 24.04.2024
Τον πυρήνα της οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα

Αποβάλλεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος από τη Βουλή ‑ Αίτημα για άρση ασυλίας

Πολιτική 24.04.2024
Αμεση η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή

Πολιτική 24.04.2024
Επιτέθηκε στον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο - Το θuμα της επiθεσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές

Πολιτική 24.04.2024
Ο τραγουδιστής ανάμεσα στα ονόματα που θα κατέβουν υποψήφια

Συντάξεις Μαΐου 2024: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Οικονομία 24.04.2024
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου - λόγω του Πάσχα - σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε νεκρός υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Ελλάδα 24.04.2024
Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφέρει πως διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του