E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πρόβλημα του πρόσφυγα με τις δύο συζύγους

Μια κατάσταση νόμιμη στην Συρία, παράνομη στην Ευρώπη

Δημοσίευση 9/1/2017 | 20:31

Το πρόβλημα του πρόσφυγα με τις δύο συζύγους

Ο Ahmad Al - Hamid ζει πλέον στην Γερμανία και αυτό του έχει προκαλέσει έναν διπλό πονοκέφαλο. Ένω στην Συρία η διγαμία επιτρέπεται, στην Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη, είναι μη αποδεκτή και παράνομη. Έτσι τώρα η μια του σύζυγος θεωρείται νόμιμη, ενώ η άλλη θεωρείται απλά... φιλενάδα του!

«Δεν ήξερα πώς θα λειτουργούσε στην αρχή. Πίστευα ότι ανήκε μόνο σε μένα, και εκείνη πίστευε το ίδιο», δηλώνει στην κάμερα της Deutsche Welle η μια από τις δυο συζύγους του Σύρου πρόσφυγα που ζει με τη μεγάλη οικογένειά του στο Bodenwerder της Γερμανίας.

Ο ίδιος ο Ahmad, με τις δύο γυναίκες της ζωής του στο πλευρό του, παρατηρεί: «Μερικοί κρατικοί λειτουργοί ζητούν να μάθουν το λόγο, το γιατί έχω τόσο μεγάλη οικογένεια. Γιατί έχω δυο συζύγους...». «Πολλοί άντρες στη Συρία έχουν πάνω από μια γυναίκες. Ο παππούς μου είχε τέσσερις γυναίκες, ο πατέρας μου τρεις και ο αδελφός μου δυο όπως και εγώ. Από τότε που παντρευτήκαμε, τη μια νύχτα είμαι με τη μια σύζυγο και την άλλη με την άλλη. Πολλοί Γερμανοί μου λένε χιουμοριστικά "εγώ δεν μπορώ να χειριστώ μια μόνο σύζυγο"!... Άλλοι είναι εντάξει με αυτό, άλλοι πάλι όχι αλλά οι αρχές μου λένε ότι αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν είναι φυσιολογικό στη Γερμανία».

Η Tamara Armoush έφτασε το 2015 στη Γερμανία μέσω της βαλκανικής οδού και ενώθηκε με την υπόλοιπη οικογένεια. «Από τότε που ήρθε και η δεύτερη γυναίκα μου στη Γερμανία, τα πράγματα έγιναν περισσότερο περίπλοκα. Κάποτε ένας από την τοπική αρχή μας είχε πει ότι αν μπορούσε θα μας έστελνε πίσω στη Συρία», λέει ο δίγαμος.

Ο Ahmad παντρεύτηκε την Mushira το 2008 και την Tamara το 2013. Ο Ahman είχε κρυφή φιλενάδα την Tamara, εν αγνοία της Mushira, για 6 μήνες πριν το γάμο τους.

Η Mushira Talawe όταν έμαθε για την ύπαρξη της δεύτερης γυναίκας, αρχικά θέλησε διαζύγιο αλλά τελικά έμεινε για χάρη του παιδιού. «Δεν ήθελα να μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα του», εξηγεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια. «Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί επιτρέπεται στους άντρες να έχουν περισσότερες συζύγους, όταν αυτό πληγώνει τις γυναίκες. Αλλά μετά λέω ότι ο θεός ξέρει καλύτερα. Είναι φυσιολογικό αυτό στο Ισλάμ. Πρέπει να το δεχτούμε», αναφέρει.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου προς την Tamara για τον αν θα παντρευόταν ξανά τον Ahmad, εκείνη απαντά χαμογελαστή αλλά σαφώς με νόημα: «Πιθανότατα όχι, γιατί κάθε γυναίκα θέλει έναν άντρα μόνο για εκείνη, αλλά ο Alhmad μας φέρεται καλά...».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη φυλακή πασίγνωστη σχεδιάστρια τσαντών για λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Κόσμος 23.04.2024
Τις πανάκριβες τσάντες της έχουν κρατήσει χιλιάδες σταρ του Χόλιγουντ

Δολοφovία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες ‑ Δικογραφία για 160 άτομα, οι 5 ανήλικοι

Ελλάδα 23.04.2024
Η δικογραφία αφορά περίπου 160 άτομα ενώ 67 έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επiθεση στου Ρέντη

Ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή τόπο ταφής του Πλάτωνα

Πολιτισμός 23.04.2024
Η πολύτιμη ανακάλυψη από Ιταλούς ερευνητές

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 23.04.2024
Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

Κακοκαιρία Daniel: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Ελλάδα 23.04.2024
Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel καταβάλλεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός»

Ελλάδα 23.04.2024
Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις 67 συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Ελλάδα 23.04.2024
Η πανσέληνος του Απριλίου ή αλλιώς ροζ πανσέληνος ή Πασχαλινό φεγγάρι έχει πολλές ακόμα ονομασίες

Καιρός: Μέχρι πότε θα παραμείνει η χώρα σε κλοιό αφρικανικής σκόνης

Καιρός 23.04.2024
Η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά

Διαγράφονται φόροι και πρόστιμα

Οικονομία 23.04.2024
Για 1 στους 4 φορολογούμενους με φορολογικές διαφορές