LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση»

Δημοσίευση 23/11/2016 | 18:34

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Μετά την προσαγωγή επτά υπόπτων για τρομοκρατία από τη γαλλική αστυνομία, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η ομάδα, της οποίας επικεφαλής φέρεται πως είναι μία 18χρονη γυναίκα, σχεδίαζε επιθέσεις σε θεματικά πάρκα και περιοχές με σημαντική αστυνομική παρουσία.

Από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο, ενώ ανάμεσα στους υπόπτους συγκαταλέγονται ένας Γάλλος, Μαροκινός και ένας Αφγανός, αλλά η γαλλική αστυνομία εστιάζει κυρίως στον 37χρονο Γιασίν Μπ. που εργαζόταν σε σχολείο στο Στρασβούργο και τον Χισάμ Μ. ηλικίας 46 ετών. Οι δύο τελευταίοι λέγεται πως τον περασμένο χρόνο μετέβησαν στη Συρία, μέσω Κύπρου.

Το περιβάλλον του Γιασίν Μπ. υποστηρίζει πως ο ύποπτος είναι ένας καλός φίλος και εργαζόμενος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Εντούτοις, στην κατοικία του βρέθηκαν έγγραφα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και κάρτες τηλεφώνου και έναν κωδικό που επιτρέπει την πρόσβαση στην εφαρμογή Telegram μέσω της οποίας συνηθίζουν να επικοινωνούν οι τζιχαντιστές και να σχεδιάζουν επιθέσεις.

Κατά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν στις κατοικίες των υπόλοιπων υπόπτων όπλα και πυρομαχικά, ενώ ο 46χρονος τους τελευταίους δύο μήνες ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δίκτυο iTele, οι αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας, εντόπισαν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι στόχοι των υπόπτων, εντούτοις εικάζεται πως σκόπευαν να πλήξουν το θεματικό πάρκο της Eurodisney, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, παρά την «πτώση» στον αριθμό επισκεπτών μετά τα φονικά «χτυπήματα» των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αναφερόμενος στις συλλήψεις τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είχε ξεκινήσει εδώ και «πολύ καιρό».

Ο Καζνέβ εξήγησε ότι μόνο τον Νοέμβριο συνελήφθησαν 43 ύποπτοι, ενώ συνολικά 418 είναι οι συλληφθέντες που σχετίζονται με τρομοκρατία από την αρχή του έτους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες