E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απολογία του Αλέξανδρου Αγγλούπα για τη συμμορία των Ρομά

Απολογείται ο μπον βιβέρ της Αθήνας

Δημοσίευση 10/11/2016 | 14:56

Η απολογία του Αλέξανδρου Αγγλούπα για τη συμμορία των Ρομά

Μπορεί ο Αλέξανδρος Αγγλούπας να πήρε το δρόμο για τις φυλακές, προφυλακισμένος για το κύκλωμα των Ρομά όμως στην κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα φωτίζει πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Στο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει αποκλειστικά το Πρώτο Θέμα, αλλά και στις ερωτήσεις του ανακριτή που κρίθηκε να απαντήσει, υποστηρίζει ότι πράγματι γνώριζε δύο από τα μέλη της τσιγγάνικης μαφίας, όμως τα ρολόγια που αγόραζε από αυτούς όπως λέει δεν τα πουλούσε αλλά προσπαθούσε να φτιάξει εκ νέου τη συλλογή που του άρπαξε μια συμμορία Γεωργιανών που στις 20 Φεβρουαρίου 2014 εισέβαλε στο σπίτι της μητέρας του στα νότια προάστια. Επίσης, προτείνει στον εισαγγελέα και τον ανακριτή να μην τον προφυλακίσουν και να επιβάλλουν το μέτρο των περιοριστικών όρων με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ξεκινώντας την απολογία του το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αναφέρει: «Είμαι επιχειρηματίας και δραστηριοποιούμαι στο χώρο των εισαγωγών επώνυμων ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ. Μέσα από την εμπορία των αξεσουάρ επώνυμων οίκων απέκτησα μια εξοικείωση με τα κοσμήματα και τα ρολόγια και ξεκίνησα προ ετών μια προσωπική συλλογή ρολογιών. Τη συλλογή μου τη φυλούσα στην οικία της μητέρας μου θεωρώντας ότι υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια αφού η ίδια δεν απομακρυνόταν συχνά από αυτή. Πριν ενάμισι χρόνο η μητέρα μου έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της οποία όχι μόνο βασανίστηκε και με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο αλλά επιπλέον αφαιρέθηκαν χρήματα, τιμαλφή και η προσωπική μου συλλογή ρολογιών. Έκτοτε, προσπαθούσα να ξεκινήσω εκ νέου τη συλλογή μου και για το λόγο αυτό ερχόμουν σε επαφή με διαφόρους πωλητές μεταχειρισμένων κυρίως ρολογιών. Προ τριμήνου γνώρισα σε γυμναστήριο της Γλυφάδας τον Μιχαήλ Πάντζο (σ.σ γνωστό με το προσωνύμιο Παρταούλας) στον οποίο και εξέφρασα την αδυναμία μου για τη συλλογή ρολογιών.

Ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να με ενημερώνει σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη του η πώληση κάποιου ρολογιού που θα με ενδιέφερε να ενσωματώσω στη συλλογή μου. Μάλιστα, καθ υπόδειξη του ιδίου σε επαγγελματικό μου ταξίδι στη Θεσσαλονίκη γνώρισα τον Χρυσοβαλάντη Μπακούσογλου (σ.σ με το ψευδώνυμο Παχύς – Βενιζέλος) σε κατάστημα καφέ – εστιατόριο που ο ίδιος διατηρεί αφού όπως με ενημέρωσε ο Πάντζιος ασχολείται με την αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ρολογιών. Απο το σύνολο λοιπόν των συγκατηγορουμένων μου γνωρίζω μόνο τους δύο με τους και συνομιλούσα το τελευταίο τρίμηνο» ξεκινάει την απολογία του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει το στίγμα της σχέσης που είχε αναπτύξει με τον υπαρχηγό και ένα ακόμη μέλος της τσιγγάνικης μαφίας.

Για αυτά που κατασχέθηκαν μέσα στο σπίτι του αναφέρει τα εξής: «Σε ό,τι αφορά στα κατασχεθέντα αφορούν στην πλειονότητα τους κοσμήματα όχι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που ανήκουν στη μνηστή μου και σύνοικο μου και τρία ρολόγια τα οποία τα δύο ήταν αγορασμένα με τα σχετικά πιστοποιητικά τους και το τρίτο ήταν μια απλή απομίμηση Rolex. Το δε ποσό των 80.300 ευρώ που κατασχέθηκε είναι μέρος των χρημάτων που έλαβα σε μετρητά από πώληση διαμερισμάτων το οποίο και φύλαγα στο σπίτι μου λόγω της τραπεζικής ανασφάλειας που πλήττει τη χώρα μας από τις αρχές του 2011».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Tech + Science 25.04.2024
Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα για άνδρα που έκλεβε χαλκό

Ελλάδα 25.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μισή ώρα επικίνδυνων κινήσεων

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Ελλάδα 25.04.2024
Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Βενεζουέλα: H πιο αποτυχημένη απόδραση ‑ Έσκαψαν τούνελ και έπεσαν σε αστυνομικούς

Κόσμος 25.04.2024
Συνολικά 20 οι κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν - 30 οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Κόσμος 25.04.2024
Η χορήγηση της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς του οπλικού συστήματος βάζει τέλος σε μια μακρά διαφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου