LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την διακοπή της συνεδρίασης του ΣτΕ

ΝΔ: Η υπόθεση των αδειών έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη

Δημοσίευση 30/9/2016 | 14:44

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την διακοπή της συνεδρίασης του ΣτΕ

Θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο έχει προκαλέσει η διακοπή της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, μόλις μιοα ώρα μετά την έναρξη των εργασιών της, λόγω της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του δικαστηρίου, Νικόλαου Σακελλαρίου.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σακελαρίου αναφέρθηκε στην ομιλία του για την κρισιμότητα της υπόθεσης για την χορήγηση των αδειών. Η αναφορά του, εκλήφθη ως προσπάθεια προκατάληψης της κρίσεως των δικαστών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Εν όψει της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέβαλε την διάσκεψη και είπε πως η επόμενη θα ανακοινωθεί σε μια ημέρα.

Από το γραφείο του μάλιστα, εκδόθηκε μια ιδιατέρως καυστική ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για περιρρέουσα ατμόσφαιρα και για διαμόρφωση κλίματος σχετικά με τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει σχετικά με το θέμα των τηλεοτπικών αδειών.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Σύμφωνα με νωρίτερο ρεπορτάζ του theTOC, η σημερινή συνεδρίαση ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς το Ακυρωτικό Δικαστήριο θα έκρινε τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά με τον οποίο διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θα εκδοθεί μετά από κάποιες συνεδριάσεις (όποτε συνεδριάσει εκ νέου το ΣτΕ) τις οποίες θα αποφασίσει το δικαστήριο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές επιπτώσεις στον βαθμό που το Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφασίσει να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης και εξετάσει τις αιτήσεις ακύρωσης των τηλεοπτικών σταθμών.

ΝΔ: Η υπόθεση των αδειών έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη

Για το εν λόγω ζήτημα έκανε παρέμβαση η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουμουτσάκου, οοποίος τόνισε πως « η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη.
Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη. Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ποτάμι: Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα

Τη «βαθιά του ανησυχία» για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας εκφράζει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη διακοπή της διάσκεψης της Ολομελείας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα», σχολιάζει το Ποτάμι. Εκφράζει ακόμη την πεποίθηση ότι η πλειονότητα των δικαστών «θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας», καταλήγει.

Βόμβες Λαζαράτου για τον διαγωνισμό: Είναι εντελώς διάτρητος

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά τις καταγγελίες του νομικού εκπροσώπου του Alpha και του Star, κ. Λαζαράτου, οποίος σε συνέντευξη Τύπου γνωστοποίησε τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε στο οπτικό υλικό από τη διαδικασία στη ΓΓΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Λαζαράτος κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στο ποιοι έμπαιναν και έβγαιναν από το κτίριο, αλλά και στα WC. Μάλιστα, έκανε λόγο για σαρανταοκτώ περιπτώσεις προσώπων που μπαινόβγαιναν ανέλεγκτοι, νομικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι της ΓΓΕΕ, ο γ.γ της επιτροπής αλλά και ο άνθρωπος από το κέτερινγκ. Ο κ. Λαζαράτος, ο οποίος και τις προηγούμενες μέρες είχε καταγγείλει ότι η κάμερα στο χώρο που βρισκόταν η αποστολή Καλογρίτσα δεν ήταν σε σημείο ώστε να παράγει ευκρινή εικόνα, είπε σήμερα πως σε έναν συγκεκριμένο όροφο από τα ξημερώματα έως αργά τη νύχτα η κάμερα δεν δείχνει καθόλου την πόρτα όπως έπρεπε. «Πολύ χειρότερη από την περίπτωση Καλογρίτσα» είπε.

Τέλος, ο κ. Λαζαράτος έκανε λόγο για ύποπτες κινήσεις αστυνομικών συγκεκριμένης βάρδιας, οι οποίοι έμπαιναν μια συγκεκριμένη τουαλέτα, ενώ είπε πως την 1η Σεπτεμβρίου ένας αστυνομικός και ο επικεφαλής της αποστολής ενός υπερθεματιστή μπήκαν μαζί στην τουαλέτα.

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Αστειότητες οι αποκαλύψεις - βόμβα

"Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, ενώ η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο.

"Τα όσα ακούστηκαν σήμερα", επισημαίνει," προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός 18.04.2024
Οι περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Αθλητισμός 18.04.2024
Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Διέρρευσε έκθεση της CIA: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εξαπολύσει θανατηφόρο ιό στον πλανήτη

Κόσμος 18.04.2024
Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δράση της Πιονγκγιάνγκ

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ

Οικονομία 18.04.2024
Ολική επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων και για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Καιρός 18.04.2024
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Λάθος συναγερμός: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα ποδοσφαιριστή

Αθλητισμός Χτες
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βάζει τέλος στα δημοσιεύματα

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Ελλάδα Χτες
Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας