E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Δημοσίευση 28/9/2016 | 15:17

Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.   Στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, με τους δυο τους να συμφωνούν πως χρειάζεται διάλογος από μηδενική βάση με νέα πρόσωπα, διαλεγμένα από την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς πολιτική σφραγίδα.  

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Πάνος Καμμένος άσκησε βέτο στο ζήτημα των Θρησκευτικών βάζοντας στον "πάγο" τα σχέδια του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν σκοπεύουν να συμφωνήσουν σε τίποτα με τον Πρωθυπουργό "αν δεν θέλει η ιεραρχεία". Συγκεκριμένα διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως "οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμφωνήσουν για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας".

"Με πολύ σεβασμό θα ακούσουμε τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα συμβάλλουμε σε αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, στον διάλογο. Είμαστε στη διάθεσή σας σε αυτό τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτά η θέση της εκκλησίας μας, η σχέση της Ορθοδοξίας με το Έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν και που θα πρέπει να θυμίσω ότι πρώτη τις ζήτησε η Εκκλησία" σημείωσε.

"Σας βεβαιώνω ότι και ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι που αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας" σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.  

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως "απαράδεκτα" όσα ειπώθηκαν. "Πιστεύω ότι ανετράπη αυτή η κακή εικόνα η οποία δημιουργήθηκε και βέβαια μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν γιατί ο ρόλος της εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας και σε κάθε αγώνα του Έθνους" τόνισε ο Πάνος Καμμένος.    Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι "στο συγκεκριμένο θέμα θα μας βοηθούσε πολύ να πάρουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία που τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα με ωραίο τρόπο. Αν δεν έχει λόγο η Εκκλησία για τα θρησκευτικά ποιος έχει λόγο; Πρέπει να συνεργαστούμε και οι δύο πλευρές από μηδενική βάση για το καλό του λαού" ανέφερε.    

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος άσκησε αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας για τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο "το συμπέρασμα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα πλέον έγινε ''κατηχητικό'' μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις της 13.9.2016, διότι προσπαθεί, με σαφή πολιτικά κριτήρια, να κατηχήσει και να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο. Παράλληλα συντηρεί μία θεολογικά ρηχή προσέγγιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκμηδενίζοντας την ιδιαιτερότητα του ορθόδοξου δόγματος και της χριστιανικής παράδοσης, αφού τα καταβιβάζει και τα μελετά στο επίπεδο του απλού κοινωνικού ή φιλοσοφικού κινήματος, όπως ο τροσκισμός ή η οικολογική κίνηση". 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πολιτικός φορέας Κόσμος ζητά την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 23.04.2024
Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης για το κλίμα της Ευρώπης το 2023

Η Αφρικάνική σκόνη έστειλε πολύ κόσμο στα Επείγοντα: Οι οδηγίες των πνευμονολόγων

Ελλάδα 23.04.2024
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ποια τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Ελλάδα 23.04.2024
Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Αφρικανική σκόνη: «Πορτοκαλί» ουρανός και στην Αττική

Ελλάδα 23.04.2024
Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό

Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ»

Καιρός 23.04.2024
Σχολίασε συναδέλφους του που επιχειρούν να κάνουν μακροπρόθεσμες προγνώσεις

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό»

Ελλάδα 23.04.2024
Η μητέρα περιγράφει σοκαρισμένη όσα συνέβησαν στο σχολείο με την καθαρίστρια και την κόρη της

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Nεκρός άνδρας που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 23.04.2024
Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο

«Έπεσε» το Χ

Tech + Science 23.04.2024
Προβλήματα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη παρουσιάζει η πλατφόρμα «Χ»

Γάζα: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ ‑ Διαψεύδει το Ισραήλ

Κόσμος 23.04.2024
«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματa Παλαιστινίων στερείται βάσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού

Χαϊδάρι: Μπετονιέρα τούμπαρε στη Λεωφόρο Αθηνών – Βίντεο από τη στιγμή της ανατροπής

Ελλάδα 23.04.2024
Βίντεο από την ανατροπή της μπετονιέρας στο Χαϊδάρι, στη Λεωφόρο Αθηνών βλέπει το «φως» της δημοσιότητας