E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός ελέγχου η Βουλή ‑ Εικόνες ντροπής για το θεσμό του κοινοβουλίου

Φυλλάδια, ύβρεις και ότι μπορείς να φανταστείς

Δημοσίευση 28/9/2016 | 08:23

Εκτός ελέγχου η Βουλή ‑ Εικόνες ντροπής για το θεσμό του κοινοβουλίου

Αναστάτωση με τα φέιγ βολάν που πέταξαν Λεουτσάκος και Πετράκος - Φωνές και απίστευτες ύβρεις από Σκουρολιάκο - Ψαριανό - Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτριος Καβαδέλλας, ανέβηκε στο βήμα με το... κινητό στο αυτί - Το σημειωματάριο του Λοβέρδου και το... πνεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου

Μπορεί η συζήτηση στην Ολομέλεια να ήταν ανιαρή, αλλά τελικά τα πηγαδάκια, οι γκάφες, τα φυλλάδια στην Ολομέλεια και τα… μπινελίκια στους διαδρόμους έδωσαν το αλατοπίπερο σε μία ακόμα ψηφοφορία μέτρων στη Βουλή κατά την οποία ψηφίσθηκαν επί της Αρχής και τα δύο πρώτα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία με 152 ψήφους «υπέρ» έναντι 141 ψήφους «κατά».

Από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η κίνηση πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξουν από τα θεωρία φυλλάδια, κάτι που έφερε αναστάτωση εντός της Ολομέλειας, αλλά και έντονους διαλόγους εκτός.

Πού να το φανταζόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τι ετοίμαζαν οι πρώην σύντροφοι όταν ο υπουργός τους χαιρετούσε, λίγα λεπτά πριν το περιστατικό, στο καφενείο της Βουλής. Μάλιστα, τους πείραζε για την παρουσία τους στη Βουλή, η οποία ήταν η πρώτη από τις δεύτερες εκλογές του 2015. «Είσαι η πρώτη φίρμα σήμερα στη Βουλή», λέει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Λεουτσάκο χαμογελώντας.

Λίγο αργότερα ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Θανάσης Πετράκος (πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), νυν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας φυλλάδια με ένα απόσπασμα από βιβλίο του Νομπελίστα Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου.

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος...» γράφει το απόσπασμα από βιβλίο του Σαραμάγκου και καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη.... μάνα που σας γέννησε». Αυτό έγραφε το κείμενο, το οποίο δεν έμεινε ασχολίαστο από τους βουλευτές.

 

Για όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το περιεχόμενο των φυλλαδίων διαπίστωσαν πως… κάτι λείπει. Η Λιάνα Κανέλη σχολιάζοντας το φυλλάδιο έκανε λόγο για αυτολογοκρισία, στην οποία προέβησαν οι πρώην βουλευτές. Στο τέλος του αποσπάσματος από το ποίημα «ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα» έβαλαν αποσιωπητικά στη λέξη «πουτ...α» που υπάρχει στο πρωτότυπο. Φαίνεται, σύμφωνα με την ίδια, πως οι κκ. Λεουτσάκος και Πετράκος, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης επέλεξαν να κάνουν ό,τι και ο κάθε πολίτης ή βουλευτής που σέβεται τον εαυτό του: ανέβηκαν στα θεωρία και πέταξαν φυλλάδια ως μια προφανή επαναστατική πράξη αλλά την ίδια ώρα λογόκριναν και τον ποιητή για να μην προκαλέσουν τα ήθη!

Βρισιές πεζοδρομίου στη Βουλή


Πρωτοφανής διάλογος συνέβη χθες στους διαδρόμους της Βουλής, με ύβρεις και φωνές μεταξύ του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου και του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού. Οι δύο τους συναντήθηκαν έξω από το καφενείο της Βουλής - σχολιάζοντας το περιστατικό με τα φυλλάδια που πέταξαν οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια - και ξαφνικά άρχισε ο διαπληκτισμός, με την κουβέντα να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο φωνάζοντας ο ένας στον άλλον. Ο κ. Ψαριανός πείραξε τον κ. Σκουρολιάκο λέγοντάς του ότι «την επόμενη φορά θα είσαι εσύ που θα πετάς χαρτάκια». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά φωνάζοντας «κοίτα το κατάντημά σου» και στη συνέχεια ο κ. Ψαριανός απάντησε «ρούφα τώρα τα π@τσι@κι@ μου».

Ο κ. Σκουρολιάκος στη συνέχεια απάντησε «άντε ρε ξεφτίλα μιλάς και εσύ αλλά αυτός είσαι» για να λάβει την απάντηση από τον κ. Ψαριαννό «ρουφά τη π@σ@ και χόρεψε ένα τσάμικο».

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, που ήταν παρών προσπάθησε να ρίξει τους τόνους χωρίς αποτέλεσμα.

Ο βουλευτής με την Porsche μιλούσε στο κινητό από το βήμα της Βουλής!


Τα τελευταία χρόνια και τι δεν έχει γίνει στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Στελέχη της κυβέρνησης να κοιμούνται στα βουλευτικά έδρα, άλλοι να τρώνε το γλυκάκι τους στα υπουργικά έδρανα, βουλευτές να μυρίζουν τα παλτά γυναικών συναδέλφων τους, άλλοι βουλευτές να κινδυνεύουν να πιαστούν στα χέρια απειλώντας να χειροδικήσουν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, βουλευτίνες να περιφέρονται στην αίθουσα της Ολομέλειας με μπλούζες που είχαν στάμπα... παπαγάλους ή άλλους βουλευτές με... σανδάλια, λες και είναι περιηγητές ή βρίσκονται στην... πλαζ.

Το βράδυ της Τρίτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θανάσης Καβαδέλλας, είχε ζητήσει να παρέμβει στη συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Καβαδέλλας, ο πολιτικός που έγινε γνωστός ως ο βουλευτής με την Porsche, ξεχάστηκε και έφτασε στο βήμα μιλώντας στο κινητό του! Ποιος ξέρει, μπορεί η συνομιλία που είχε ο συνεργάτης του κ. Λεβέντη να ήταν πολύ σοβαρή και έτσι ο κ. Καβαδέλλας να επέλεξε να μην κλείσει το κινητό του και να καθυστερήσει για λίγο την έναρξη της ομιλίας του.

«Κ. Καβαδέλλα, μιλάτε μετά στο κινητό, ελάτε, ελάτε» τον επέπληξε ο προεδρεύεων, Γιώργος Βαρεμένος. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων δεν έκλεισε αμέσως το κινητό και σαστισμένος από τις κραυγές των συναδέλφων του που βρίσκονταν στα βουλευτικά έδρανα κοίταζε γύρω του.

Όταν έκλεισε το κινητό το τηλέφωνο ο κ. Βαρεμένος επανήλθε κάνοντας επίδειξη χιούμορ. «Τελείωσε η συνομιλία; Τελειώσατε; Τόσο γρήγορα;» είπε ο Γιώργος Βαρεμένος απευθυνόμενος στον Θανάση Καβαδέλλα. Οι άλλοι βουλευτές, απ' όλα τα κόμματα, ενθουσιάστηκαν με τα καμώματα του κ. Καβαδέλλα και ξέσπασαν σε γέλια, χειροκροτήματα ή και ιαχές.

Έπειτα από λίγο ο κ. Καβαδέλλας ξεκίνησε την ομιλία του. Το καλύτερο όμως του το κρατούσε για το τέλος ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος. Αντί να πει στον κ. Καβαδέλλα ότι πρέπει να ολοκληρώσει επειδή ο χρόνος του έχει τελειώσει, ο κ. Βαρεμένος επιστράτευσε ξανά το χιούμορ και ρώτησε τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων: «Θέλετε κ. Καβαδέλλα να συνεχίσετε τη συνομιλία χωρίς προσκόμματα;».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό»

Ελλάδα 23.04.2024
Η μητέρα περιγράφει σοκαρισμένη όσα συνέβησαν στο σχολείο με την καθαρίστρια και την κόρη της

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Nεκρός άνδρας που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 23.04.2024
Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο

«Έπεσε» το Χ

Tech + Science 23.04.2024
Προβλήματα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη παρουσιάζει η πλατφόρμα «Χ»

Γάζα: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ ‑ Διαψεύδει το Ισραήλ

Κόσμος 23.04.2024
«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματa Παλαιστινίων στερείται βάσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού

Χαϊδάρι: Μπετονιέρα τούμπαρε στη Λεωφόρο Αθηνών – Βίντεο από τη στιγμή της ανατροπής

Ελλάδα 23.04.2024
Βίντεο από την ανατροπή της μπετονιέρας στο Χαϊδάρι, στη Λεωφόρο Αθηνών βλέπει το «φως» της δημοσιότητας

Στη φυλακή πασίγνωστη σχεδιάστρια τσαντών για λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Κόσμος 23.04.2024
Τις πανάκριβες τσάντες της έχουν κρατήσει χιλιάδες σταρ του Χόλιγουντ

Δολοφovία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες ‑ Δικογραφία για 160 άτομα, οι 5 ανήλικοι

Ελλάδα 23.04.2024
Η δικογραφία αφορά περίπου 160 άτομα ενώ 67 έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επiθεση στου Ρέντη

Ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή τόπο ταφής του Πλάτωνα

Πολιτισμός 23.04.2024
Η πολύτιμη ανακάλυψη από Ιταλούς ερευνητές

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 23.04.2024
Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας