E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα γίνει η ηλεκτρονική δημοπρασία για τις άδειες των καναλιών

Την Τρίτη η διαδικασία

Δημοσίευση 23/8/2016 | 09:46

Πώς θα γίνει η ηλεκτρονική δημοπρασία για τις άδειες των καναλιών

Από 20 μέχρι 40 ώρες θα είναι κλεισμένοι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για μία από τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας - Μπριάμ, γεμιστά, ισοτονικά και τσουρέκια στο μενού...

Με γεύματα που στην πλειοψηφία τους ισοδυναμούν με “θερμιδικές βόμβες”, ισοτονικά ποτά και άφθονους καφέδες, φιλοδοξεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την σωματική κόπωση που είναι λογικό να επέλθει κάποια στιγμή, στους συμμετέχοντες στην μαραθώνια διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας της ερχόμενης Τρίτης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας θα ξεκινήσει το πρωί της 30ης Αυγούστου και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο το πρωί της επομένης, γεγονός που προκαλεί ήδη θύελλα διαμαρτυριών από τις υποψήφιες εταιρείες για την οργάνωσή της.

Από χθες μάλιστα, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων καναλαρχών άρχισαν να διακωμωδούν όλη την διαδικασία, όταν έλαβαν επιστολή από τους διοργανωτές, με την οποία καλούνται να επιλέξουν εκ των προτέρων, τι φαγητό θα παραγγείλουν για να μην... πεινάσουν στις ατελείωτες ώρες που θα διαρκεί η ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κλήθηκαν χθες, να είναι παρόντες στο κέντρο τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί για να ενημερωθούν για το πως θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία που θα ξεκινήσει τέσσερις μέρες αργότερα.

Κατά τους συμμετέχοντες στην διαδικασία, καλούνται για να ενημερωθούν πολύ αργά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για να βελτιωθεί η διαδικασία από τυχόν παρατηρήσεις τους, ακόμη κι αν αυτές θεωρηθούν λογικές.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν χθες εξάλλου, την επόμενη μέρα, Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, προσομοίωση της διαδικασίας, καθώς και η κλήρωση των αιθουσών-δωματίων που θα έχει στη διάθεσή του ο κάθε συμμετέχων κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας.

Οι ενστάσεις που προβάλλουν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων είναι τρεις:

1. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης και μέχρι να ολοκληρωθεί, ο εκπρόσωπος κάθε εταιρείας, δεν θα έχει καμιά δυνατότητα επικοινωνίας με τους συνεργάτες του ή τους εντολείς του. Συνεπώς θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του το ύψος του τιμήματος που θα προσφέρει κάθε φορά, με βάση μόνο τις αρχικές οδηγίες που θα του δοθούν. Ακόμη και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που θα κατοχυρώσει την πρώτη άδεια, δεν θα μπορεί να αποχωρήσει, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τις τέσσερις άδειες.

2. Η διαδικασία, σύμφωνα με το γράμμα της προκήρυξης, θα διαρκέσει 38 ώρες και σαράντα λεπτά. Ακόμη κι αν οι χρόνοι συμπτυχθούν, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί κάποιος στην λογική κόπωση που κάποια στιγμή θα επέλθει. Πόσο μάλλον για πρόσωπα που θα έχουν να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά.

3. Ταυτόχρονα θα ζητηθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση, γιατί από την στιγμή που επελέγη μια τόσο “κλειστή” διαδικασία, εγκαθίσταται ταυτόχρονα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα βλέπει και θα ακούει τα πάντα στα δωμάτια απομόνωσης. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος, που οι εκπρόσωποι των καναλιών βάφτισαν ήδη “ο Αριστερός Μεγάλος Αδελφός”, παραγγέλθηκε στην “SOLARGON Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.” με συνολικό κόστος 11.941,04 +2.366,76€ ευρώ πλέον ΦΠΑ,

ΜΠΡΙΑΜ, ΙΣΟΤΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!

Η έκπληξη των συμμετεχόντων όμως έγινε ακόμη μεγαλύτερη χθες, όταν στην ίδια επιστολή, οι εκπρόσωποι των καναλιών κλήθηκαν να επιλέξουν εκ των προτέρων και τι φαγητό θα φάνε το συγκεκριμένο 48ωρο για να γίνει η σχετική παραγγελία, από την εταιρεία που επελέγη με συνολικό προϋπολογισμό 14.800 ευρώ.

Όπως επί λέξει ανέφεραν οι οδηγίες της ΓΓΕΕ, “επισυνάπτεται ο κατάλογος με τα φαγητά που θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας με την παράκληση να συμπληρωθεί ανάλογα με την επιλογή σας το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί (ισχύει μόνο για τα άτομα που θα είναι σε κάθε δωμάτιο και όχι για τον εκπρόσωπο του συμμετέχοντα που θα βρίσκεται στο ισόγειο μαζί με την Επιτροπή, καθώς εκεί θα υπάρχει μπουφές).

Τα φαγητά που προσφέρονται, δεν ανήκουν ακριβώς σε αυτό που ονομάζουμε υγιεινή διατροφή, προφανώς για να τονωθεί ο οργανισμός όσων συμμετέχουν στην μαραθώνια δημοπρασία.

Επιπλέον διευκρινίζεται, οτι επιπλέον θα είναι διαθέσιμα, παγωτά, νερά, τσουρέκια, ακόμη και ισοτονικά ποτά, και φυσικά άφθονος καφές με όλα τα συνοδευτικά του.

Και βεβαίως καλούνται οι συμμετέχοντες να δηλώσουν αν είναι αλλεργικοί σε κάποια τροφή, για να αποφευχθούν εκ των προτέρων αλλεργικές αντιδράσεις.

Αποκορύφωμα στον κατάλογο των φαγητών, είναι οτι η τελευταία επιλογή στον σχετικό κατάλογο, είναι οι γεμιστές τομάτες με ρύζι, οι αποκαλούμενες και “ορφανές”. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, θα ερωτηθούν οι διοργανωτές, αν θα είναι από τα χεράκια της Θεανούς Φωτίου...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid 25.04.2024
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media 25.04.2024
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα»

Tabloid 25.04.2024
Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, «έφυγε» σήμερα (25/04) από τη ζωή, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Tabloid 25.04.2024
Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Tabloid 25.04.2024
Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της σε πασαρέλα ‑ Δείτε το βίντεο

Tabloid 25.04.2024
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα εξώπλατο λευκό φόρεμα, με πολλά σκισίματα

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Ποζάρει γυμνή στο Instagram

Tabloid 25.04.2024
Η αποκαλυπτική φωτογράφιση