LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουηδία: Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε και σκότωσε 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο υποδοχής

Συνελήφθη ένας 15χρονος

Δημοσίευση 26/1/2016 | 09:36

Σουηδία: Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε και σκότωσε 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο υποδοχής

Μία 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο προσφύγων κοντά στο Γκέτεμποργκ, στη δυτική Σουηδία, υπέκυψε στα τραύματά της, όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 15χρονο πρόσφυγα χθες.

Η Alexandra Mezher βρισκόταν στο κέντρο για ασυνόδευτα παιδιά 14 έως 17 χρόνων όταν δέχτηκε την επίθεση. Για τη δολοφονία της συνελήφθη ένας 15χρονος πρόσφυγας που έχει κάνει αίτηση για άσυλο.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που συμβαίνει τη στιγμή που αρκετές κοπέλες έχουν δηλώσει ότι έχουν δεχτεί σeξουαλική επίθεση από νεαρούς πρόσφυγες στη δημόσια πισίνα της κεντρικής Στοκχόλμης και ενώ η αστυνομία έχει προειδοποιήσει για συμμορίες μεταναστών που δρουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, κλέβοντας και παρενοχλώντας γυναίκες.

Όσον αφορά τη δολοφονία της 22χρονης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης κρατήθηκε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κέντρου μέχρι να φτάσει η αστυνομία, που ανακάλυψε ένα μαχαίρι στο σημείο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το θύμα είχε καταγωγή από τον Λίβανο και εργαζόταν στο κέντρο μόνο για μερικούς μήνες. Μιλώντας στα σουηδικά Μέσα, συγγενής της 22χρονης την περιέγραψε ως άγγελο και κατηγόρησε τους Σουηδούς πολιτικούς για τον θάνατό της.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης ζούσε στο κέντρο προσφύγων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα και την καταγωγή του. «Αυτού του είδους οι κλήσεις γίνονται όλο και πιο κοινές. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα περιστατικά όπως αυτό από τη στιγμή που έφτασαν τόσοι περισσότεροι πρόσφυγες από το εξωτερικό», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία έγινε την ίδια ημέρα που η αστυνομία της Σουηδίας απαίτησε περισσότερους πόρους για να ανακόψει την αύξηση της βίας που συνδέεται με την προσφυγική κρίση.

Οι εντάσεις πάντως αυξάνονται διαρκώς στη χώρα, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Μετά το δυσάρεστο περιστατικό, είναι άγνωστο αν ο Σουηδός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον Σουηδικό Οργανισμό Μετανάστευσης, ο αριθμός των απειλών και των βίαιων περιστατικών σε εγκαταστάσεις ασύλου διπλασιάστηκε μεταξύ του 2014 και του 2015.

Ο πληθυσμός της Σουηδίας είναι 9,8 εκατομμύρια πολίτες, και η χώρα δέχτηκε το 2015 περισσότερους από 160.000 αιτούντες άσυλο, με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό προσφύγων ανά κάτοικο. Πλέον όμως έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες για παροχή ασύλου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες