LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίγυπτος: Η αστυνομία σκότωσε 12 τουρίστες γιατί τους πέρασε για... τζιχαντιστές

Απίστευτη τραγωδία

Δημοσίευση 14/9/2015 | 09:26

Αίγυπτος: Η αστυνομία σκότωσε 12 τουρίστες γιατί τους πέρασε για... τζιχαντιστές

Ο πανικός που επικρατεί σε όλες τις χώρες και ιδιαίτερα σε αυτές της Μέσης Ανατολής, έχει φτάσει σε επίπεδα παράνοιας. Τα ευτράπελα δεν έλλειπαν ποτέ, όμως το τελευταίο κρούσμα αποδεικνύει πως ο φόβος για τους τζιχαντιστές του ISIS μπορεί και να έχει ξεπεράσει τα όρια.

Δυστυχώς, το κύμα τρόμου που έχει κατακλύσει τις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου, οδήγησε κάποιους από αυτούς να ανοίξουν πυρ, κατά λάθος, σε ομάδα τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες. Αποτέλεσμα αυτής της απίστευτα τραγικής γκάφας ήταν ο θάνατος 12 Μεξικανών και Αιγυπτίων, όπως είπε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου σήμερα.

Τουλάχιστον δύο Μεξικανοί σκοτώθηκαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν.

Κοινή δύναμη της αιγυπτιακής αστυνομίας και του στρατού καταδίωκε μαχητές στην τεράστια δυτική έρημο της χώρας, που συνορεύει με τη Λιβύη, όταν άνοιξε κατά λάθος πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο από τέσσερα οχήματα οδήγησης στους τέσσερις τροχούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών. Θα διεξαχθεί έρευνα για το πώς και το γιατί οι τουρίστες εισήλθαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

"Το Μεξικό καταδικάζει αυτές τις πράξεις εναντίον πολιτών μας και έχει απαιτήσει εξαντλητική έρευνα του τι έχει συμβεί", έγραψε στο Twitter.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA πως η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή και χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα χωρίς άδεια. Το κομβόι λάμβανε μέρος σε μη εγκεκριμένο σαφάρι, ανέφερε.

Ο μεξικανός πρεσβευτής Χόρχε Αλβάρες συναντήθηκε με πέντε Μεξικανούς που νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο, ανέφερε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μεξικανικό υπουργείο ανέφερε ότι "απροσδιόριστος" αριθμός πολιτών του δέχθηκαν επίθεση και πως βρίσκεται στη διαδικασία ταυτοποίησης των δύο που σκοτώθηκαν.

Η Αίγυπτος πολεμά μια εξέγερση που έχει κερδίσει έδαφος αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στα μέσα του 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Η εξέγερση, την οποία ξεκίνησε ο σύμμαχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, σκότωσε εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς και έχει αρχίσει να επιτίθεται σε δυτικούς στόχους.

Νωρίτερα την Κυριακή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση την οποία διέδωσαν υποστηρικτές του στο Twitter λέγοντας ότι απέκρουσε επίθεση του αιγυπτιακού στρατού στη δυτική έρημο.

Αν και η εξέγερση εδράζεται κυρίως στη Χερσόνησο του Σινά, επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις. Τον Αύγουστο, αιγυπτιακό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη δυτική έρημο κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη ενώ βρισκόταν σε αποστολή εναντίον ισλαμιστών μαχητών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Αξιωματούχοι ασφαλείας λένε πως μαχητές που δρουν από τη Λιβύη στη δυτική Αίγυπτο προσπαθούν να σφυρηλατήσουν δεσμούς με τους ισλαμιστές στο Σινά, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Αιγυπτιακά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη τον Φεβρουάριο, μία ημέρα αφού η οργάνωση εκεί έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό 12 Αιγυπτίων Κοπτών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ

Οικονομία 18.04.2024
Ολική επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων και για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Καιρός 18.04.2024
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Λάθος συναγερμός: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα ποδοσφαιριστή

Αθλητισμός Χτες
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βάζει τέλος στα δημοσιεύματα

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Ελλάδα Χτες
Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Καιρός Χτες
Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Παγκόσμια ανησυχία: Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Κόσμος Χτες
Απίστευτη αποκάλυψη από πρώην πράκτορα της Μοσάντ

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Κόσμος Χτες
Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα

Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινάει ‑ Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Στις 25 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις‑ρεκόρ ‑ Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Κόσμος Χτες
Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Ελλάδα Χτες
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που απηλλάγη της κατηγορίας