LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δήμας: Δεν δέχομαι να βγω Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Παρέμβαση

Δημοσίευση 25/12/2014 | 00:00

Δήμας: Δεν δέχομαι να βγω Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Αμεση ήταν η αντίδραση του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Δήμα στα σενάρια περί θετικής ψήφου της Χρυσής Αυγής στην τρίτη ψηφοφορία.

Σε γραπτή δήλωση,  υπογραμμίζει ότι δεν δέχεται να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο κ.Δήμας.

«Παρών» από τους «γαλάζιους» βουλευτές αν η ΧΑ πει «Σταύρος Δήμας»

Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχαν απορρίψει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

«Δεν συμπράττω με τη Χρυσή Αυγή για την προεδρική εκλογή», τόνισε στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει «παρών» στην περίπτωση που ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα οι χρυσαυγίτες βουλευτές. «Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εξ ου και πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές και τα μικρότερα κόμματα... Σήμερα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή επί της ουσίας, συγκροτούν, δηλαδή, προεδρική μειοψηφία», τόνισε.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη ΧΑ να υπερψηφίζει τον κ. Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση».

Δεν τίθεται θέμα στήριξης Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, δεδομένης και της σχετικής ανακοίνωσης του κόμματος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Νέα Δημορατία να δεχτεί παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης εξαιτίας του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ψήφο της Χρυσής Αυγής», ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, και πρόσθεσε: «Εναπόκειται και στον κ. Δήμα, βεβαίως, που θα είναι ο εκλεγείς Πρόεδρος, ο οποίος πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθεί να είναι ο ΠτΔ που θα έχει εκλεγεί από ένα κόμμα που έχει χαρακτηριστεί από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση».

Χθες, μετά και από την ψηφοφορία και αφού οι πρώην χρυαυγίτες και νυν ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, στους διαδρόμους και στο περιστύλιο της Βουλής ακούστηκε ένα εξωπραγματικό σενάριο. Οτι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα ώστε «να μην εκλεγούν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν πρόκειται για ιδεολόγους, δεν θα έχουν πρόβλημα μεταστροφής», λένε πηγές. Βέβαια, σχεδόν στο σύνολό τους οι ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το απορρίπτουν και αναφερόμενοι στους Μπούκουρα και Αλεξόπουλο υποστηρίζουν πως υπερψήφισαν γιατί έχουν διαρρήξει οριστικά κάθε σχέση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη ΧΑ.

Παρέμβαση Βενιζέλου: Η δήλωση του Σταύρου Δήμα υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση έξω από το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Αθλητισμός 19.04.2024
Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Ελλάδα 19.04.2024
Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα ‑ απάντηση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
«Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Politico: O Μπάιντεν αποκαλεί τον Τραμπ «γουρούνι του Χίτλερ»

Κόσμος 19.04.2024
Οι αναφορές για Τραμπ με την συμπάθειά του στον Χίτλερ

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: 3 χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός 19.04.2024
Εν αναμονή της κακοκαιρίας που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές ‑ Ανοδικά το πετρέλαιο

Οικονομία 19.04.2024
Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Θρίλερ στη Μέση Ανατολή