LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθεροι οι «τρεις» μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα για τη μήνυση Καμμένου

Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι Θ. Μαυρίδης, Π. Λάμψιας και Κ. Γαλανού - Ορίστηκε προκαταρκτική έρευνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2018 | 11:16

Ελεύθεροι οι «τρεις» μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα για τη μήνυση Καμμένου

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο εκδότης, Θανάσης Μαυρίδης, και οι δύο δημοσιογράφοι, Κατερίνα Γαλανού και Παναγιώτης Λάμψιας, του Φιλελεύθερου, που είχαν περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα, ύστερα από μήνυση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για πρωτοσέλιδο, που αφορούσε τη διαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό.  

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης όπου οδηγήθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Καμμένου ενώ έδωσε εντολή να λήξει η κράτηση των τριών δημοσιογράφων.

«Δεν είναι προσωπική μας νίκη, αλλά νίκη της ελευθερίας του Τύπου» τόνισε αμέσως μετά την έξοδο από το γραφείο του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Παναγιώτης Λάμψιας.«Η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση και την ελευθερία, την προσπάθεια των δημοσιογράφων να αποκαλύψουν την αλήθεια» συμπλήρωσε

Ο δικηγορος Τασος Αβραντινης δηλωσε πως «μια δημοκρατια στην οποία οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση παεύει να είναι δημοκρατία»

.Πήγαμε στα κρατητήρια για ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ είχε  δηλώσει στον ΣΚΑΪ από το ΑΤ Εξαρχείων η Κατερίνα Γαλανού. Κατήγγειλε μάλιστα εξευτελιστική διαδικασία κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης.

Θυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι μετέβησαν χθες το απόγευμα στη ΓΑΔΑ, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τη μήνυση και παραπέμφθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, που χειρίζεται την υπόθεση, όπου μετέβησαν. Εκεί και κρατήθηκαν όλο το βράδυ.

Για «επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατά της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις το πρωί της Κυριακής, ο διευθυντής της εφημερίδας Π. Λάμψιας ανέφερε: «Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν. Είναι ντροπή για όλους αυτούς που ανέχονται αυτή την φαυλεπίφαυλη διαδικασία» συμπλήρωσε. Δεν μπορεί να κρέμεται πάνω από τους συναδέλφους μου η απειλή αν θα είμαι ο επόμενος που θα κινδυνεύσει από κάποιον υπουργό. Για το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρωτοπόρος στην πολιτική υπεράσπιση των δικαιωμάτων η σιωπή τους είναι ντροπή»

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και στα κόμματα. Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, ζήτησε να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες