LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ισραήλ κατηγορεί η Ρωσία για την κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας

Δημοσίευση 18/9/2018 | 09:10

Το Ισραήλ κατηγορεί η Ρωσία για την κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Για σκόπιμη εχθρική ενέργεια εκ μέρους του Ισραήλ έκανε λόγο ο ρώσος Υπουργός Αμύνης αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους.

Ο κ. Σοϊγκού εξήγησε ότι ήταν ισραηλινά αεροσκάφη που ανάγκασαν το ρωσικό αεροσκάφος να μπει σε περιοχή της συριακής αεράμυνας γεγονός που οδήγησε στην κατάρριψή του και σημείωσε ότι 15 ζωές χάθηκαν εξαιτίας της «ανεύθυνης στάσης» των ισραηλινών πιλότων, που όπως είπε δεν είναι δυνατό να μην είδαν ότι το ρωσικό αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί.

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Τη στιγμή που χάθηκε η επαφή με το Ιλιούσιν Il-20, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».

«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik

Ουδέν σχόλιο από το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. «Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

ΗΠΑ: Το αεροπλάνο έχει καταρριφθεί

Και ενώ η Μόσχα έχει ξεκινήσει έρευνα για το αεροπλάνο και τους 14 επιβαίνοντες, οι ΗΠΑ θεωρούν πως το Il-20 έχει καταρριφθεί κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας. Αυτό εκτίμησε Αμερικανός αξιωματούχος.

Μιλώντας στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο αξιωματούχος ανέφερε πως η εκτίμηση της Ουάσινγκτον είναι πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έριξε αθέλητα το ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες