LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Έπαιξε μπάσκετ, ακουσε Queen και έριξε ατάκες για τον ΠΑΟΚ

Στο Αμερικανικό περίπτερο του έδωσαν φανέλα του φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/9/2018 | 12:47

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Έπαιξε μπάσκετ, ακουσε Queen και έριξε ατάκες για τον ΠΑΟΚ

Την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ, που φέτος συμπληρώνει 83 χρόνια, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδεία του προέδρου της Τ. Τζήκα και του διευθύνοντος συμβούλου Κ. Ποζρικίδη.

Χαριτολογώντας, στην πρώτη τοποθέτησή του, ο κ. Τζήκας είπε στον πρωθυπουργό: «Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!». Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τσίπρα: «Στο Europa League μπήκατε...», υπονοώντας τον ΠΑΟΚ, του οποίου φανατικός οπαδός είναι ο πρόεδρος της ΔΕΘ.

Πρώτη στάση για τον κ. Τσίπρα, που συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο, ήταν το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ανώτατοι αξιωματικοί του παρουσίασαν τα εκθέματα. Κατά την αποχώρηση, άκουσε τη μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού να παίζει το «We Will Rock You» των Queen.

Στο περίπτερο της ΕΥΑΘ, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον πρόεδρο Γ. Κρεστενίτη για τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στον αγωγό της Αραβησσού, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό για αρκετά 24ωρα η πόλη. Ο κ. Κρεστενίτης τού είπε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρξει εργολαβία για την επισκευή 1.000 μέτρων αγωγών. «Να το δούμε αυτό», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Στο περίπτερο του Μετρό Θεσσαλονίκης, συναντώντας τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, ρωτώντας με δόση χιούμορ: «Με το Μετρό τι θα γίνει, ρε παιδιά; Θα γίνει εδώ; (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη)».

Εν συνεχεία, δοκίμασε την εκτελεστική του δεινότητα στο γήπεδο μπάσκετ που έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις της 83ης ΔΕΘ. Περνώντας από το σημείο, ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει μερικά σουτ. Στο πρώτο, το... αναγνωριστικό, δεν τα κατάφερε, όμως στο δεύτερο ήταν εύστοχος, με τον κόσμο που βρισκόταν τριγύρω να τον χειροκροτεί.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, φωτογραφήθηκε με δύο πιτσιρικάδες που φορούσαν τις στολές της Εθνικής Ελλάδος και της Dream Team (του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ΗΠΑ), μία φανέλας της οποίας του δόθηκε ως δώρο.

Στο αμερικανικό περίπτερο, ενώ παρουσίαζαν στον πρωθυπουργό μηχανήματα ανακύκλωσης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής που ήρθε στην Ελλάδα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας του έκαναν δώρο μια φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες