LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Χτύπησαν προσφυγόπουλο με ρόπαλο έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο»

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει η οργάνωση «Άρσις»

Δημοσίευση 7/9/2018 | 13:38

«Χτύπησαν προσφυγόπουλο με ρόπαλο έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο»

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος δύο ανήλικων προσφυγόπουλων το βράδυ της Τρίτης, έξω από τον ξενώνα φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο, καταγγέλλει η οργάνωση «Άρσις».

«Τα δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα οκτώ – δέκα ατόμων, τα οποία τα προσέγγισαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά, ρωτώντας τα επιθετικά 'από πού είναι'. Μόλις τα παιδιά απάντησαν, δηλώνοντας τη χώρα καταγωγής τους, η ομάδα αυτή, με σαφή και δηλωμένα ρατσιστικά κίνητρα, επιτέθηκε στα παιδιά, χτυπώντας ένα από αυτά (το δεύτερο κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο) στο κεφάλι και το σώμα με ρόπαλα. Το παιδί τραυματίστηκε σε αρκετά σημεία και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο, ενώ κλήθηκε η αστυνομία και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες για το περιστατικό», όπως περιγράφει η «Άρσις» σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, τις προηγούμενες μέρες η ίδια, κατά πάσα πιθανότητα, ομάδα ατόμων βρίσκονταν στο σημείο και χειρονομούσε εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή.

«Με πολύ μεγάλη θλίψη είδαμε πριν κάποια χρόνια ένα μικρό μέρος της τοπικής κοινωνίας να αντιδρά στην πρόσβαση ανήλικων προσφύγων σε ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα του παιδιού: το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Με μεγαλύτερη θλίψη είδαμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου», τονίζει η συντονίστρια του Ξενώνα Ίριδα Πανδίρη.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο δημιουργήθηκε το 2009. Μέσα στα εννέα χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδιά που έφτασαν στην Ελλάδα χωρίς τις οικογένειες τους, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν ομαλά και να ενταχθούν στο νέο περιβάλλον.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να χωρούν τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες πράξεις ρατσιστικού μίσους ή για τη θρασυδειλία που κρύβεται πίσω από μία επίθεση οκτώ – δέκα ατόμων σε δύο ανήλικα παιδιά, με ρόπαλα» προσθέτει η συντονίστρια του Ξενώνα. «Αλλά θα επιλέξουμε για ακόμα μία φορά να μην εστιάσουμε σε αυτό. Θα εστιάσουμε στα χαμόγελα που τόσα χρόνια μοιραστήκαμε με τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, στα είδη που δώρισαν για τα παιδιά μας, στις γιορτές στις οποίες όλοι μαζί συμμετείχαμε, στην αγάπη που μας έδειξαν. Σε όλους τους δασκάλους που τα αγκάλιασαν, σε όλους τους γείτονες που μας έκαναν να ελπίζουμε κάθε μέρα πιο δυνατά στο όραμα της Άρσις για ένα κόσμο όπου κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος, θα απολαμβάνει όσα ένα παιδί χρειάζεται και δικαιούται».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν