LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρώσος επενδυτής αγοράζει δέκα πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας

Σε περιοχές «φιλέτα» της Αθήνας

Δημοσίευση 7/5/2018 | 19:02

Ρώσος επενδυτής αγοράζει δέκα πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας

Ο Τζορτζ Κακμαζόφ είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής επενδυτικής εταιρείας Tranio. Μέχρι το τέλος του 2018 θέλει να αγοράσει 10 πολυκατοικίες σε περιοχές «φιλέτα» της Αθήνας δαπανώντας περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα αναζητά πολυκατοικίες σε όλες τις συνοικίες που να βρίσκονται το πολύ τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Η Τranio είναι ένα από τα παραδείγματα του επενδυτικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει πλέον η αγορά κατοικίας από το εξωτερικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Ρώσοι, Ισραηλινοί, Κινέζοι ακόμα και Ελληνες αποτελούν τη νέα γενιά επενδυτών στην αγορά κατοικίας με κοινή συνισταμένη την εκμετάλλευση των χαμηλών τιμών των ακινήτων και την προοπτική υψηλών αποδόσεων, χάρις στην απήχηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb που επιτρέπουν την αποκόμιση σημαντικών εσόδων και τη μετατροπή - και των κατοικιών - σε επενδυτικό προιόν, εφάμιλλο των κτιρίων γραφείων ή των εμπορικών κέντρων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Κακμαζόφ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα πριν από περίπου ένα χρόνο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις επενδυτικές ευκαιρίες σε μια αγορά όπου - ιδίως στο κέντρο της πόλης - οι τιμές έχουν υποχωρήσει από 50 ως 70 % σε σύγκριση πριν από 10 χρόνια, πριν, δηλαδή, ξεσπάσει η οικονομική κρίση. «Οταν προωτοήρθαμε στην Αθήνα αγοράσαμε ένα - δυο μεμονωμένα διαμερίσματα, αλλά πλέον αποκλειστικός μας στόχος είναι η αγορά ολόκληρων κτιρίων σε χαμηλές τιμές, καθώς σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και να αναβαθμίσουμε εκ νέου τα ακίνητα που θα αγοράσουμε», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο ίδιος.

Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και Τζορτζ Κακμαζόφ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής επενδυτικής εταιρείας Tranio, που θέλει να αποκτήσει 10 πολυκατοκίες στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι το τέλος του 2018. Για την αγορά ολόκληρων οικοδομημάτων η Tranio είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 10 εκατομμύρια ευρώ. Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Κακμαζόφ λέει πως επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα πέρυσι, για να εντοπίσει τις «ευκαιρίες» στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι αξίες των ακινήτων έχουν καταρρεύσει από 50% έως και 70% την τελευταία δεκαετία. «Οταν πρωτοήρθαμε στην Αθήνα, αγοράσαμε ένα-δύο μεμονωμένα διαμερίσματα, αλλά πλέον αποκλειστικός μας στόχος είναι η αγορά ολόκληρων κτιρίων, σε τιμές χαμηλές, καθώς σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε και να αναπτύξουμε εκ νέου τα ακίνητα που θα αγοράσουμε», δηλώνει ο Κακμαζόφ. Ανάλογα με το ακίνητο, η Tranio σκοπεύει είτε να ρίξει τα ακίνητα αυτά στο Airbnb είτε να δημιουργήσει μικρά ξενοδοχεία. Αν το σχέδιο ευοδώσει καρπούς, η ρωσική εταιρεία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μεταπώλησης των ανακαινισμένων κτιρίων, με στόχο την κεφαλαιοποίηση υπεραξιών. Πηγή: www.lifo.grΤζορτζ Κακμαζόφ Πηγή: www.lifo.grΑνάλογα με το ακίνητο, η Tranio σκοπεύει είτε να ρίξει τα ακίνητα αυτά στο Airbnb είτε να δημιουργήσει μικρά ξενοδοχεία. Αν το σχέδιο ευοδώσει καρπούς, η ρωσική εταιρεία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μεταπώλησης των ανακαινισμένων κτιρίων, με στόχο την κεφαλαιοποίηση υπεραξιών Πηγή: www.lifo.gr
«Εστιάζουμε στο ιστορικό τρίγωνο και σε όλες τις συνοικίες που βρίσκονται σε μια ακτίνα τριών ή το πολύ τεσσάρων χιλιομέτρων από αυτό», αναφέρει επίσης. Κάπως έτσι μοιάζει να «φωτογραφίζει» γειτονιές όπως το Παγκράτι, το Κουκάκι, το Γκάζι, ο Νέος Κόσμος, το Μετς, τα Εξάρχεια, η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, το Μεταξουργείο και ο Κεραμεικός. Η Trianon έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση για την απόκτηση δύο κτιρίων στην Αθήνα και οι αγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Τη διαχείριση των ακινήτων αυτών θα αναλάβουν γερμανικοί ξενοδοχειακοί όμιλοι. Όσα κτίρια αποκτηθούν, θα λάβουν τη σχετική άδεια από τον ΕΟΤ, για να εκμισθώνονται και ως τουριστικά καταλύματα, αλλάζοντας τα δεδομένα του κλάδου στο κέντρο των Αθηνών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πέραν των εταιρειών, ωστόσο, εξαγορές μενονομένων διαμερισμάτων πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες κι άλλοι ΄Ελληνες επενδυτές, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κι ελεύθεροι επαγγελματίες με σημαντική ρευστότητα.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα