LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: «Έκλεισα τα μάτια και προσευχόμουν», λέει η γυναίκα που την κατασπάραξαν σκυλιά

Φυλάκιση 12 μηνών στον ιδιοκτήτη των σκύλων και της εταιρίας που φύλαγαν

Δημοσίευση 7/5/2018 | 16:34

Θεσσαλονίκη: «Έκλεισα τα μάτια και προσευχόμουν», λέει η γυναίκα που την κατασπάραξαν σκυλιά

Τις τραγικές στιγμές που βίωσε από την επίθεση δύο αγριεμένων ποιμενικών σκύλων στην Ανθούπολη Θεσσαλονίκης, περιέγραψε στο δικαστήριο γυναίκα, η οποία δέχτηκε επίθεση από τα τετράποδα που την κατασπάραξαν με συνέπεια να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Κάλυψα το πρόσωπο με τα χέρια μου και προσευχόμουν», είπε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο που καταδίκασε τον ιδιοκτήτη των σκύλων και τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που φύλαγαν, σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Η ανυποψίαστη 50χρονη περπατούσε στον παράδρομο της Εγνατίας οδού, κοντά στην Ανθούπολη, κάθε πρωί. Της το είχαν συστήσει οι γιατροί, όπως εξήγησε, επειδή από την ημέρα που έχασε τον γιο της το 2017 παρουσίασε προβλήματα υγείας και ειδικά υπέρταση και έπρεπε να περπατά.

Στις 7.30 το πρωί της 9ης Αυγούστου 2014 ξεκίνησε τον περίπατο υγείας και πέρασε, όπως συνήθιζε, έξω από την επιχείρηση του ενός κατηγορουμένου στην οποία εργαζόταν ο δεύτερος. Τότε, όπως περιέγραψε, οι δύο ποιμενικοί σκύλοι όρμηξαν πάνω της, την έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τη δαγκώνουν στα χέρια, στα πόδια και στο υπόλοιπο σώμα.

Η πρωτοφανής επίθεση των τετράποδων σταμάτησε όταν πέρασε ένας οδηγός λεωφορείου, τα σκυλιά επέστρεψαν στον χώρο της επιχείρησης και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς της που τη βρήκαν αιμόφυρτη και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η άτυχη 50χρονη νοσηλεύτηκε τρεις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής, αφού υποβλήθηκε σε διαδοχικές επεμβάσεις μεταξύ των οποίων και τρεις πλαστικές. «Τα σκυλιά βγήκαν στο δρόμο, η πόρτα ήταν ανοιχτή, δεν έκανα τίποτε, μου χίμηξαν και βρέθηκα στο έδαφος να με δαγκώνουν», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι, ισχυρίστηκαν πως τα σκυλιά ήταν… αδέσποτα και ότι τα δικά τους τα είχαν κλέψει άγνωστοι το προηγούμενο βράδυ, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Μάλιστα είπαν πως μαζί με τα σκυλιά κλάπηκαν οι σκυλοτροφές και τα βιβλιάριά τους.

Ο ισχυρισμός τους δεν έπεισε το δικαστήριο αφού ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των σκύλων παραδέχτηκε ότι το προηγούμενο απόγευμα, πριν το κλείσιμο της εταιρίας, τα είχε ταΐσει. Επίσης στο δικαστήριο τονίστηκε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και συγκατηγορούμενός του μόλις ενημερώθηκε το επεισόδιο από γείτονες τον κάλεσε τηλεφωνικά να σπεύσει στην περιοχή για να περιορίσει τους σκύλους. Έτσι εντοπίστηκε αμέσως από αστυνομικούς στο σημείο της επίθεσης.

Η παθούσα, όπως ανέλυσε στο δικαστήριο ο συνήγορός της Αθανάσιος Μασούρας ήδη έχει προσφύγει στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 90.000 ευρώ. Το δικαστήριο αθώωσε ένα ακόμη άτομο που είχε ιδιοκτησιακή σχέση με τον χώρο, όμως αποδείχτηκε ότι δεν εμπλεκόταν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Ελλάδα 18.04.2024
Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική 18.04.2024
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο

Ελλάδα 18.04.2024
«Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν όχι, λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους»

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Κόσμος 18.04.2024
Οι απειλές του Ισραήλ ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος, λέει η Τεχεράνη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Πολιτική 18.04.2024
Με απόφαση Κασσελάκη - «Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση»

Στήνουν νέα Ίμια οι Τούρκοι ‑ «Casus Belli» τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο

Ελλάδα 18.04.2024
Γιατί οι Τούρκοι θέλουν να στήσουν νέα… Ίμια λίγες εβδομάδες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντoγάν;

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός 18.04.2024
Οι περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Αθλητισμός 18.04.2024
Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς