LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: Παραδέχθηκε τη διπλή δολοφονία ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής

Το δικαστήριο ανανέωσε την κράτηση του Τζιωνή για άλλες 8 μέρες

Δημοσίευση 4/5/2018 | 11:51

Κύπρος: Παραδέχθηκε τη διπλή δολοφονία ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής

Την δολοφονία του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου παραδέχθηκε ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης. Ο Τζιωνής οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου με ισχυρή αστυνομική δύναμη για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Ο ανακριτής της υπόθεσης και υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Κουμέττος Κουμέττου έκανε αναφορά στα γεγονότα της υπόθεσης ενώ είπε ότι εναντίον του 33χρονου διερευνώνται 13 αδικήματα μεταξύ των οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην οικία της οδού Ζαλόγγου εντοπίστηκε ανοικτό παράθυρο κουζίνας ενώ είπε πως δεν εντοπίστηκε ακόμα το πορτοφόλι του 60χρονου και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο τι κλάπηκε από την οικία. Ο ανακριτής αναφέρθηκε και στις μαρτυρίες που υπάρχουν και δείχνουν δείχνουν την εμπλοκή του 33χρονου.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στη μαρτυρία, που φέρει τον 33χρονο ύποπτο να δήλωνε οικείο του πρόσωπο τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «θα κάνει μια δουλειά που θα τον κάνει πλούσιο». Επίσης έγινε αναφορά στη μαρτυρία ότι δύο μέρες πριν το φόνο ο ύποπτος ανέφερε «θα γίνω πλούσιος και θα αγοράσω όλα τα σπίτια εδώ. Έχω άνθρωπο μέσα και θα μας βοηθήσει».

Ο ανακριτής αναφέρθηκε επίσης στα όσα είπε ο 33χρονος κατά την σύλληψη του. Ο Τζιωνής είχε πει στην αστυνομία ότι «θέλω να πω όσα ξέρω για την υπόθεση. Ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ ως ένα σημείο. Ξέρω ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο. Το σπίτι το ξέρω από το 2012 που πήγα για να κάνω κάτι δουλειές. Αυτό σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια». Αναφερόμενος στην ιατροδικαστική εξέταση ο ανακριτής, είπε ότι έδειξε εκδορές στο σώμα του 33χρονου Τζιωνή. Ενημέρωσε επίσης το δικαστήριο ότι στο όχημα που οδηγούσε ο ύποπτος εντοπίστηκαν σημειώσεις για το έγκλημα που αφορούσαν τα θύματα. Ο 33χρονος κατονόμασε ως συνεργό του τον ετεροθαλή αδελφό του, που σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του είπε: «Τους μαχαίρωσα και τους δύο».

Ο ανακριτής αναφέρθηκε στην κατάθεση που λήφθηκε από τη σύντροφο του 33χρονου η οποία υποστήριξε ότι δεν είδε ποτέ να έχει στην κατοχή του ο Τζιωνής επιθετικά όργανα. H 22χρονη Σάρα Σιαμς ανακρινόμενη ενέπλεξε τον εαυτό της και ανέφερε ότι ο 33χρονος Τζιωνής και ο 22χρονος Χατζηξενοφώντος που συνελήφθη τελευταίος είναι τα δύο πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Η ίδια και ο ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή περίμεναν τηλεφώνημα για να μεταβούν στην οικία να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης και οι τρείς ύποπτοι σε γραπτές καταθέσεις περιγράφουν τον Τζιωνή ως αυτόν που οργάνωσε την ληστεία και αυτόν που σκότωσε τα δυο θύματα.

Το δικαστήριο ανανέωσε την κράτηση του Λοϊζου Τζιωνή για άλλες οκτώ ημέρες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Αθλητισμός 19.04.2024
Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Ελλάδα 19.04.2024
Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση