LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: H high‑tech Τελετή Έναρξης

Μαζί Νότια και Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση 9/2/2018 | 20:09

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: H high‑tech Τελετή Έναρξης

Aρχισαν και επίσημα οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ με τη... σύγχρονη τελετή έναρξης που ανέδειξε την κουλτούρα της Ν. Κορέας και έστειλε μήνυμα ειρήνης με βοηθό την τεχνολογία.

Η θερμοκρασία ήταν -2 βαθμοί Κελσίου, αλλά το κοινό έδειξε να το το χαίρεται!

Πρωταγωνιστές ήταν πέντε παιδιά-ηθοποιοί από την αγροτική επαρχία Γκανγκγουόν (όπου βρίσκεται η Πιονγκτσάνγκ).

Ακολούθησαν ένα ταξίδι στο χρόνο αναζητώντας την ειρήνη. Πέντε όσα και οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στα χρώματα των οποίων ντύθηκαν! Εντυπωσιακοί ήταν και οι Ολυμπιακοί Κύκλοι όπως σχηματίστηκαν από 1200 drones στον ουρανό, αλλά και από 100 σκιέρ σε βουνοπλαγιά.

Οι περιπέτειες των παιδιών περιλάμβαναν ακόμη ζώα, φύση και 2.000 άλλους καλλιτέχνες, ωστόσο, παρά την χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας, η πρωταρχική εστίαση ήταν στον άνθρωπο.

Στην καθιερωμένη παρέλαση των αποστολών, η ελληνική ομάδα μπήκε πρώτη στο στάδιο, με τη Γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά από την 30χρονη πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, Σοφία Ράλλη, η οποία θα μετάσχει για τρίτη φορά στην καριέρα της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα της Ρωσίας παρήλασε με την Ολυμπιακή σημαία, ενώ τελευταίες μπήκαν μαζί στο «PyeongChang Olympic Stadium» οι αποστολές της Νότιας και της Βόρειας Κορέας υπό την σημαία της κορεατικής ενοποίησης. Αυτή κρατούσαν μαζί ο Νοτιοκορεάτης αθλητής του μπόμπσλεϊ, Γουόν Γιουν-τζονγκ, και η αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου από τη Βόρεια Κορέα, Χουάνγκ Τσουνγκ-γκουμ, και έγιναν αποδέκτες ενθουσιασμού από το κοινό.

Η παρέλαση των κορεατικών ομάδων έγινε υπό τους ήχους του «Arirang», ενός λαϊκού παραδοσιακού τραγουδιού, το οποίο είναι δημοφιλές και στις δύο χώρες, αντί για τους εθνικούς ύμνους τους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Βόρεια και Νότια Κορέα παρήλασαν μαζί σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων από τους Χειμερινούς του 2006 στο Τορίνο.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Πριν από δύο χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την πρώτη Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων στην Ιστορία, η ΔΟΕ έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας στον κόσμο. Τώρα στην Πιονγκτσάνγκ, οι αθλητές από τις ομάδες της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας, με το να παρελάσουν μαζί, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης στον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, να κηρύξει την έναρξη των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βωμό του σταδίου πραγματοποίησε η σούπερ σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ από τη Νότια Κορέα, Γιου-να Κιμ. Η Κιμ, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ το 2010 και το ασημένιο πριν από τέσσερα χρόνια στο Σότσι, έκανε ένα μικρό πρόγραμμα στον πάγο και στη συνέχεια πήρε τη Δάδα από δύο παίκτριες της ενοποιημένης ομάδας χόκεϊ επί πάγου της Κορέας, τη Γιονγκ Σου-Χιόν από τη Βόρεια Κορέα και την Παρκ Γιονγκ-αχ από τη Νότια, για να ανάψει τη Φλόγα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στον τελικό της Ευρώπης οι πολίστριες του Ολυμπιακού, 16‑12 την Ματαρό ‑ 7 γκολ η Ελευθεριάδου

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (15:00) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη με την Σαμπαντέλ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη