LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 4 Χρυσοί Κανόνες Στυλ για γυναίκες με καμπύλες

Σύγχρονο, στιλάτο ντύσιμο

Δημοσίευση 21/2/2017 | 14:49

Οι 4 Χρυσοί Κανόνες Στυλ για γυναίκες με καμπύλες

Αν πιστεύεις πως το σύγχρονο, στιλάτο ντύσιμο απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με αναλογίες μοντέλου, τότε μάλλον έχεις χάσει τα τελευταία επεισόδια από τον κόσμο της μόδας.

Τα κορίτσια με καμπύλες έχουν καταλάβει περίοπτες θέσεις ανάμεσα στις πιο διάσημες fashionbloggers του πλανήτη καταρρίπτωντας κάθε στερεότυπο που θέλει καλοντυμένες μόνο τις πολύ αδύνατες γυναίκες. Μπορείς να αγκαλιάσεις τις καμπύλες σου, να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία και να δείξεις υπέροχη και καλοντυμένη ακόμα κι αν δεν φοράς XS. Παρακάτω, θα διαβάσεις τα 4 βασικά βήματα για ένα επιτυχημένο outfit ανεξαρτήτως μεγέθους.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Ο χρυσός κανόνας για έναν καμπυλωτό σωματότυπο είναι ένας: κράτησε ισορροπίες στους όγκους των ρούχων. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που λανθασμένα πιστεύουν πως θα καλύψουν τις ατέλειές τους με ένα φαρδύ, ριχτό ρούχο. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως το αντίθετο, αφού έτσι προστίθεται όγκος και χάνεται κάθε σχήμα της γυναικείας σιλουέτας.

Η λύση είναι να επιλέγεις ένα πιο στενό ρούχο που αγκαλιάζει τα δυνατά σημεία του σώματός σου, και ένα πιο άνετο, σε ριχτή γραμμή για εκείνα που θέλεις να καλύψεις. Φόρεσε, για παράδειγμα, ένα κολάν ή παντελόνι σε pencil γραμμή με ένα ριχτό πουκάμισο αν θέλεις να τονίσεις τα πόδια σου, ή μια κρουαζέ μπλούζα που αγκαλιάζει τον κορμό συνδυασμένη με μια ψηλόμεση εβαζέ φούστα αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή στο ντεκολτέ και τη μέση σου.

ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ

Τα κομμάτια σε έντονα χρώματα είναι must για κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό της, και μπορούν να δημιουργήσουν άψογα πρωινά και βραδινά σύνολα. Ξέχνα τον παρωχημένο κανόνα «το μαύρο κόβει» και βάλε χρώμα στην γκαρνταρόμπα σου. Ένα κομψό πανωφόρι σε έντονο κόκκινο χρώμα, μπορεί να μεταμορφώσει στη στιγμή τον καθημερινό συνδυασμό jean & t-shirt, ενώ την επομένη φορά που θα θελήσεις να αγοράσεις ένα βραδινό μπλουζάκι επίλεξε το αριστοκρατικό μπλε ρουά ή το γοητευτικό σκούρο πράσινο αντί για το πολυφορεμένο μαύρο.

Ένα εντυπωσιακό χρώμα δίνει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο βαρετό και συντηρητικό σύνολο. Στην επιλογή σου φρόντισε να συνυπολογίσεις πάντα και το χρώμα των μαλλιων και της επιδερμίδας σου, ενώ και εδώ διατήρησε την ισορροπία κρατώντας τα υπόλοιπα κομμάτια του look σου σε πιο ήσυχες αποχρώσεις.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΔΙ

Το σωστό παπούτσι είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί όχι μόνο να απογειώσει στυλιστικά το σύνολό σου, αλλά και να κολακεύσει αισθητά το σωματότυπό σου. Η αντίληψη πως τα παπούτσια με τακούνι στιλέτο κολακεύουν ανεξαιρέτως κάθε σιλουέτα είναι λανθασμένη. Στην πραγματικότητα, αν οι γάμπες σου δεν είναι όσο ψηλές ή λεπτές, τότε ένα πιο χοντρό, τετραγωνισμένο τακούνι θα δείξει πολύ πιο όμορφο πάνω σου, προσφέροντας ένα πολύ πιο αρμονικό αισθητικά αποτέλεσμα.

Από την άλλη, τα ankle boots με χαμηλό, τετράγωνο τακούνι δείχνουν πολύ όμορφα με στενά παντελόνια και κολάν ιδιαίτερα αν έχεις όμορφους αστραγάλους. Οι ψηλές μπότες,τέλος, είναι η κατάλληλη λύση για εσένα που οι γάμπες δεν είναι το δυνατό σου σημείο και δείχνουν εξαιρετικά στυλάτες με σεμιζιέ φορέματα ή φούστες σε Α γραμμή.

Η ΣΤΑΡ ΤΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Τα αξεσουάρ σε ένα outfit είναι όπως το αλάτι στο φαγητό, χωρίς αυτά δείχνεις βαρετή και... άγευστη! Τα κοσμήματα είναι αυτά που δίνουν την απαραίτητη λάμψη στις εμφανίσεις σου, και είναι ό,τι καλύτερο και πιο εύκολο για να δώσεις στυλ ακόμακαι σε ένα αδιάφορο total black look. Οι τσάντες προσθέτουν εκείνη την τελική πινελιά που χρειάζεσαι για να δείξεις πραγματικά καλοντυμένη, αλλά μην ξεχνάς και την ανεκτίμητη αξία της σωστής ζώνης.

Μια ζώνη γύρω από τη μέση σου τονίζει τις καμπύλες σου και δημιουργεί  εφέ κλεψύδρας δείχνοντας αυτόματα τη μέση σου λεπτότερη και την σιλουέτα σου πολύ πιο θηλυκή. Διάλεξε μια φαρδιά σουέντ ζώνη και συνδύασέ την με μια φαρδιά πουκαμίσα για ένα πολύ σικάτο boho look, ή σέταρε μια πιο λεπτή animal print με ένα ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι για ένα επιτυχημένο all day σύνολο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets 18.04.2024
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind 18.04.2024
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια 18.04.2024
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style 18.04.2024
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind 18.04.2024
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind Χτες
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια Χτες
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις Χτες
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο Χτες
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Προχτές
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind Προχτές
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη