ENTERTAINMENT

Πασίγνωστο αγγελάκι της Victoria’s Secret αποκάλυψε ότι πάσχει από ψυχολογική διαταραχή

Μίλησε ανοιχτά για την πάθηση της

Πασίγνωστο αγγελάκι της Victoria’s Secret αποκάλυψε ότι πάσχει από ψυχολογική διαταραχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Sara Sampaio, είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα που περπατούν τα τελευταία χρόνια στις πασαρέλες του διάσημου οίκου εσωρούχων Victoria’s Secret και φυσικά, ένα από τα πιο όμορφα και συμπαθητικά μοντέλα του κόσμου, μιας και δεν προκαλεί ποτέ.

Πρόσφατα, η όμορφη Sara, κόλλησε στην κίνηση ενώ βρισκόταν στο δρόμο για τις δουλειές της και σκέφτηκε να περάσει εποικοδομητικά την ώρα της, αφήνοντας τους ακολούθους της στο Instagram να την ρωτήσουν πράγματα για τη ζωή της. Μια από τις ερωτήσεις που της έκαναν όμως, οδήγησε στην αποκάλυψη μιας αλήθειας για την ψυχική της υγεία, την οποία πιθανότατα να μη γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερώτηση αφορούσε τα φρύδια της, τα οποία είναι πολύ ωραία και το πώς ακριβώς τα φροντίζει. Όπως απάντησε εκείνη, προσπαθεί γενικά να μην τα αγγίζει γιατί πάσχει από… τριχοτιλλομανία, οπότε τα τραβάει συνέχεια. Και μιας και εκείνα αποκτούν κενά, συνηθίζει να τα γεμίζει με ένα μολύβι φρυδιών.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Sampaio (@sarasampaio) στις

Last night amfar! 💙

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Sampaio (@sarasampaio) στις

Τι είναι όμως η τριχοτιλλομανία που τόσο πολύ ενοχλεί τη Sara; Πρόκειται για μια πάθηση κατά την οποία ο πάσχων αντιμετωπίζει μια διαταραχή ως προς τον έλεγχο των παρορμήσεων του σχετικά με το να τραβά τις τρίχες του, καταναγκαστικά. Οι ασθενείς όμως με αυτό το θέμα, δεν τραβούν μόνο τις τρίχες που έχουν στο κεφάλι τους, αλλά ακόμα και τα φρύδια, τις βλεφαρίδες ή τις τρίχες της ηβικής περιοχής. Επίσης, τα άτομα που πάσχουν από την εν λόγω ασθένεια, κόβουν τις τρίχες τους από τη ρίζα, ενώ μπορούν να ξεριζώσουν ακόμα και ολόκληρες τούφες κατά την διάρκεια κρίσης.

Η τριχοτιλλομανία κάνει την εμφάνιση της από την παιδική ή την εφηβική ηλικία και μάλιστα μπορεί να συμπίπτει με την έναρξη της εφηβείας. Σε κάποια παιδιά, η συμπεριφορά αυτή σταματά να εκδηλώνεται όσο μεγαλώνουν, ενώ σε άλλα συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, 1 στα 3 άτομα πάσχει από τριχοτιλλομανία, ενώ στο 80% αυτά τα άτομα είναι γυναίκες.

Η Sara αποκάλυψε ότι πάσχει από αυτήν την διαταραχή από τα 15 της, όπου ξεκίνησε να τραβά τις βλεφαρίδες, ενώ συμβούλευσε τον κόσμο ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ψυχολογικών παθήσεων ο καθένας θα πρέπει να καταφύγει σε ειδικό, για να αναζητήσει την θεραπεία του.

Τέλος, ανέφερε ότι όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να είναι ευγενικοί και να δείχνουν κατανόηση στους συνανθρώπους που πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές, καθώς και να μην τους κρίνουν για αυτές, γιατί δεν πρόκειται για καταστάσεις που μπορούν απλώς να τις σταματήσουν. Η αγάπη και η κατανόηση όμως μπορούν να βοηθήσουν τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 275 / position2: 745
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb