Φάτε κρεμμύδι και ξεχάστε τον γιατρό σας
Κερδίζεις σε γεύση αλλά θωρακίζεις και τον οργανισμό σου
Δημοσίευση 17/1/2018 | 13:03
Αν διαβάσεις προσεκτικά τα συστατικά και τις ιδιότητες του κρεμμυδιού θα καταλάβεις πως τρώγοντας ένα κρεμμύδι την ημέρα, είτε ωμό είτε ελαφρώς βρασμένο, αποκτάς μια υγιεινή συνήθεια βελτίωσης του οργανισμού σου, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από ένα λαχανικό με τεράστια διατροφική αξία.
Ενισχύει την υγεία των οστών
Βοηθούν στη διατήρηση δυνατών οστών και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις γυναίκες, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση καθώς περνούν στην εμμηνόπαυση.
Αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
Αρκετοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες στα κρεμμύδια, τα καθιστούν ωφέλιμα για τη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την αλλεργική φλεγμονώδη αντίδραση του άσθματος και η αναπνευστική συμφόρηση που σχετίζεται με το κοινό κρυολόγημα.
Φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου
Το κρεμμύδι είναι μια πολύ καλή πηγή χρωμίου. Από κλινικές έρευνες σε διαβητικούς, διαπιστώθηκε ότι το χρώμιο έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, να βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη αίματος, να ρίχνει την ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και να αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης στο αίμα.
Αποτρέπει τους θρόμβους στο αίμα
Τα κρεμμύδια θεωρούνται φυσικοί αντιπηκτικοί παράγοντες. Το ευεργετικό θείο που περιέχεται σε αυτά, μπορεί να καταστείλει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, εμποδίζοντας έτσι τους θρόμβους στο αίμα.
Έχει αντικαρκινική δράση
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κερσετίνη και κατ’επέκταση το κρεμμύδι όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέως εντέρου. Μάλιστα πολλά από τα φάρμακα που χορηγούνται έχουν συστατικό το κρεμμύδι.
Πλούσιο σε βιταμίνη C
Ξεχάστε τα ποτοκάλια, τα κρεμμύδια είναι μια πάρα πολύ καλή διατροφική επιλογή για λήψη βιταμίνης C. Πιο συγκεκριμένα, μισό φλιτζάνι φρέσκα ή ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα περιέχουν 5,9 mg βιταμίνης C. Αυτό είναι το 10% της ημερήσιας πρόσληψης!