E-Daily

4 διαφορετικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να γνωρίσεις

Για vegan και εναλλακτικούς

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/1/2018 | 12:55

Νέα και λίγο παλιότερα στέκια της πόλης που έχουν αυτό το κάτι. Κάτι διαφορετικό!

Eleφant in the Room

Ένα πανέμορφο εστιατόριο γεμάτο με φυτά κοντά στη Νέα Παραλία, περίπου 4χλμ. από το κέντρο της πόλης. Σερβίρει πιάτα από τη σύγχρονη και πλούσια μεσογειακή κουζίνα και γεύσεις εμπνευσμένες από την Ασία. Θα το λατρέψουν οι vegans!

Fb Page

Ανθέων 11

Tρία Πουλάκια

Σπιτικά κουλουράκια και ολόφρεσκο κέικ που μόλις βγήκε από το φούρνο, μυρωδάτοι λαχανοντολμάδες, γουρουνόπουλο ψητό με δενδρολίβανο και εσπεριδοειδή και ένα σωρό άλλα θεικά πιάτα. Στην αρχή ήταν απλώς ένα μπακάλικο, αλλά σταδιακά οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κοινού δημιούργησαν ένα μικρό μεζεδοπωλείο στον πάνω χώρο του μαγαζιού!

Fb Page
Βεροίας 5

Kιτς και σ'εφαγα

Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με λάδι τρούφας, χοιρινά ΒΒQ Ribs, σταβλίσια μπριζόλα και baby πατάτες με απάκι. Κάτι τέτοιο θα φας, αλλά δεν θα μπορέσεις να εστιάσεις απαραίτητα στο πιάτο σου όταν γύρω σου θα βρίσκονται κρεμασμένα φοβερά και σούπερ ποπ διακοσμητικά. Θα χαρεί και το μάτι και το στομάχι σου στο απόλυτο κιτς μέρος.

Fb Page

Ολύμπου 89

To Ωραίον Ντεπώ

Το Ωραίον Ντεπώ" είναι ένα ταβερνοκαφενείο - παντοπωλείο . Tα προϊόντα τους είναι από τοπικούς παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς τους ή από συνεταιριστικά και τοπικά παντοπωλεία. Ακόμα και ο καφές προέρχεται από συλλογικότητες μικρών παραγωγών της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής! Ταυτόχρονα με το καφέ ή το φαγητό σου, γύρω σου συμβαίνουν κι άλλα πράγματα - συζητήσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις, μαθήματα χειροτεχνίας, και ομάδες ανάγνωσης λογοτεχνίας. 

Fb Page

Βαφοπούλου 18