E-Daily

5+1 σημάδια που δείχνουν ό,τι το συκώτι σου δεν αντέχει τον τρόπο ζωή σου

Μην τα αγνοήσεις, αν θέλεις να είσαι καλά

8/1/2018 | 00:24

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο ενεργά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς καθημερινά κάνει πολύ δουλειά με τις τοξίνες που εισέρχονται σε αυτόν. Σε περίπτωση που αυτό, δε μπορεί να τις επεξεργαστεί, τότε αυτές αποθηκεύονται στους ιστούς του οργανισμού με τη μορφή λίπους, προκειμένου να διαλυθούν όταν το συκώτι λειτουργήσει κανονικά.

Όταν όμως αυτό έχει συνεχές πρόβλημα, τότε ο οργανισμός σας στέλνει ορισμένα μηνύματα για να σας τραβήξει την προσοχή. Πιθανότατα οι περισσότεροι να μην τα αναγνωρίζουν, όμως αυτά είναι εκεί και προσπαθούν να σας κάνουν να νοιαστείτε για την υγεία σας.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά και από εδώ και πέρα προστατεύσετε την υγεία σας!

Σύγχυση Αν το ήπαρ σας είναι υπερφορτωμένο, δε διασπά τις τοξίνες και αυτές φτάνουν στον εγκέφαλο σας, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε συγχυσμένοι.

Πεσμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμαΑυτό σαν αποτέλεσμα έχει το αίσθημα κούρασης, ενόχλησης και τη δυσκολία συγκέντρωσης.

Διαταραχή των επιπέδων των ορμονών Δυστυχώς μπορεί να διαταραχθούν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης στον οργανισμό και σαν συνέπεια αυτό θα φέρει την πτώση της εpωτικής λίμπιντο, αλλά ακόμα και συναισθήματα κατάθλιψης.

Κυκλοθυμία Το άγχος και η κατάθλιψη συνδέονται άμεσα με την κατάσταση του συκωτιού σας.

Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος Το συκώτι είναι ένα όργανο βασικής σημασίας για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Όσο πιο υγιές είναι, τόσο καλύτερα πολεμάει τους ιούς και τα βακτήρια.

ΡοχαλητόΚαι όμως, το βεβαρημένο συκώτι ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση.