E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πικρή αλήθεια για το προσωπικό καθαριότητας στα ξενοδοχεία

Όσα κρύβονται πίσω από τα λουξ ξενοδοχεία

Δημοσίευση 14/11/2017 | 14:50

Η πικρή αλήθεια για το προσωπικό καθαριότητας στα ξενοδοχεία

Πολλές ώρες εργασίας στην καθαριότητα δωματίων, πενιχροί μισθοί, σeξουαλική παρενόχληση από τους επισκέπτες και εκφοβισμός, έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες και ο φόβος της απόλυσης, περιλαμβάνονται στην καθημερινότητα των εργαζομένων στην καθαριότητα των ξενοδοχείων, σύμφωνα με την έρευνα Tourism’s Dirty Secret της Oxfam Canada στο Τορόντο και γενικότερα στον Καναδά, την Πούντα Κάνα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και στο Πουκέ στην Ταϋλάνδη.

Για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν λιγότερο προσωπικό καθαρισμού το οποίο φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο καθηκόντων, αναφέρει η έρευνα, ενώ οι μισθοί διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων που καθαρίζεται (10-17 δωμάτια την ημέρα στο Τορόντο, 16-20 στο Πουκέ και την Πούντα Κάνα).Έρευνα στη Σουηδία έδειξε ότι από τις 50 ομάδες απασχολούμενων γυναικών, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα ξενοδοχείων είναι πρώτες στη λίστα των τραυματισμών που επηρεάζουν την κινητικότητα των χεριών και προκαλούν προβλήματα στο σώμα.

Άλλη έρευνα σε 500 καθαρίστριες σε ξενοδοχεία του Σικάγο αποκάλυψε ότι το 58% είχαν δεχθεί σeξουαλική παρενόχληση από επισκέπτες.

Επιπλέον, λόγω της πολύωρης εργασίας οι εργαζόμενες δυσκολεύονται στη φροντίδα των παιδιών, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη πιο δυσμενής για τις μετανάστριες.Ως τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης, η πόλη του Σιάτλ απαιτεί από τα ξενοδοχεία να διαθέτουν διακόπτες έκτακτης ανάγκης για να καταγράφονται περιστατικά σeξουαλικής παρενόχλησης.

Το Σικάγο απαιτεί από τα ξενοδοχεία να παρέχουν στις καθαρίστριες που εργάζονται μόνες τους φορητές συσκευές συναγερμού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας και καθαριότητας WGC ανακοίνωσε ότι θα ακύρωνε τα συμβόλαια χωρίς αναφορά στο ωράριο. Η Oxfam δημοσιοποίησε έναν οδηγό και εφαρμογή (FairHotel Guide) για κοινωνικά υπεύθυνα ξενοδοχεία καθώς και μια λίστα με ξενοδοχεία που μποϋκοτάρει.

Αντίστοιχες ιστοσελίδες λειτουργούν και για ξενοδοχεία στην Ιρλανδία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Κροατία.Η σχετική καμπάνια της Oxfam αναφέρει ότι η διαφάνεια μπορεί και πρέπει να ρίξει φως στις ετιαρίες που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την εργασία γυναικών με κινδύνους για τις ίδιες.

Άλλωστε, δύο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στον τουρισμό αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα, προστατεύοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία των νέων με ορθολογικά ωράρια, συμβόλαια και αμοιβές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του