LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα σας κάνουν να νιώσετε αμέσως καλύτερα

Θα ομορφύνουν το σπίτι σας, αλλά θα βελτιώσουν και τη διάθεση σας

Δημοσίευση 23/9/2017 | 01:06

5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα σας κάνουν να νιώσετε αμέσως καλύτερα

Το Φθινόπωρο έφτασε και σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται μέσα, να αλλάζει το σπίτι του ώστε να το νιώθει πιο άνετο και να παρατηρεί το πόσο η μέρα μικραίνει.

Και ενώ είναι πολύ συχνό στους περισσότερους να νιώθουν μια μελαγχολία αυτό το διάστημα, μιας και έχουν συνηθίσει τη ζέστη, τον ήλιο και την ελευθερία του καλοκαιριού, υπάρχει ένας τρόπος που αφενός θα τους βοηθήσει να φτιάξουν τη διάθεση τους και αφετέρου θα ομορφύνουν το σπίτι τους.

Με τα 5 παρακάτω φυτά εσωτερικού χώρου και θα καταφέρετε να δώσετε μια άλλη νότα στο σπίτισας  και θα σας κάνουν να νιώσετε αμέσως καλύτερα, βλέποντας τα μέσα σε αυτόν, καθημερινά.

Λεβάντα:

Εξ αρχαιοτάτων χρόνων το εν λόγω φυτό χρησιμοποιείται σαν αντίδοτο στα νεύρα, τους πονοκεφάλους και την κατάθλιψη, ενώ το άρωμα της είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στον κόσμο. Μάλιστα, μια έρευνα πάνω στη μυρωδιά της που έγινε το 2009, έδειξε ότι ηρεμεί τον νου και τα νεύρα.

Αλόη:

Λατρεμένο φυτό στην Αίγυπτο και βάλσαμο εδώ και αιώνες για τις πληγές και τα τραύματα του δέρματος, εξ ου και ο τίτλος του φυτού της αθανασίας που κατείχε. Επιπλέον, η αλόη θεωρείται πηγή θετικής ενέργειας για το σπίτι, ενώ επιστημονικά καθαρίζει τον αέρα και απελευθερώνει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.

Αγγλικός κισσός:

Καταρχάς είναι πολύ εύκολο να τον κρατήσετε ζωντανό, αφού δε χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα, ούτε πολύ αέρα. Κατά δεύτερον είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Βασιλικός:

Εκκρίνει την ουσία της λιναλόλης, η οποία συχνά χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία, μιας και συμβάλει στη μείωση του άγχους.

Σπαθίφυλλο:

Άλλος ένας εξαιρετικός καθαριστής του αέρα για το σπίτι. Μεταξύ άλλων, θα συμβάλει και στην καλυτέρευση του ύπνου σας.