LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο

Ιδέες και tips για να περάσεις όμορφα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 13/9/2017 | 09:20

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο

Η Θεσσαλονίκη έχει κάτι μαγικό το φθινόπωρο. Μπορείς να παρτάρεις στα αμέτρητα νυχτερινά της μαγαζιά, να κάνεις βόλτες σε πολυσύχναστους και μη δρόμους, να ρεμβάσεις στην παραλία ή να βρεις την ησυχία σου ψηλά, στα Κάστρα. H πόλη θα σε μαγέψει, αρκεί να της δώσεις την ευκαιρία να σε κατακτήσει.

Βόλτα το βράδυ στην πόλη

Δες τα φωτισμένα αρχαία μνημεία, μέσα στην πόλη, ανάμεσα σε πολυκατοικίες και πολύβουους δρόμους. Πάρε το χρόνο σου να περπατήσεις όλο το κέντρο και στάσου για να προσέξεις τις ιδιαιτερότητες της πόλης. Το παλιό με το νέο στέκονται δίπλα δίπλα, σαν να ήταν πάντα μαζί.

Καφές στο Καπάνι

Καπάνι Θεσσαλονίκης ή αλλιώς Αγορά Βλάλη! Μια βόλτα στα μαγαζάκια της περιοχής και έπειτα αγοράζεις μπαχαρικά και βότανα. Μην φύγεις ακόμη από το Καπάνι. Κάτσε να απολαύσεις το μεσημέρι σου, είτε στο Χοζεβά, είτε στο Μodigliani, πιες ελληνικό καφέ ή ξεκίνα τα τσίπουρα με την παρέα.

Η πόλη...αλλιώς!

Πόσες ιστορίες γι’αυτήν την πόλη χωράνε σε μία βόλτα; Η ομάδα Dot2Dot ξέρει την πόλη απ'έξω κι ανακατωτά. Θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων και εικαστικές δράσεις, όλα φτιαγμένα από την ομάδα Dot2Dot. Eνδεικτικά διαβάστε θεματικές για τις ξεναγήσεις: "Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι", "Αυτός, αυτές και τα μυστήρια" και άλλες.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Μια παράδοση στην πόλη, που αποτέλεσε για πολλούς αφορμή να την γνωρίσουν. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου η μεγάλη γιορτή του σινεμά, φέρνει στη Θεσσαλονίκη τις καλύτερες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Για ψάρια στο Μοδιάνο και για λουλούδια...στα Λουλουδάδικα

Πάμε Μοδιάνο για ψάρι και φρέσκα λαχανικά, και έπειτα για ούζο στο Μπαζαγιάζι, τα Βομβίδια και στα υπόλοιπα της περιοχής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις βαβούρα, χορό και πανηγύρια στα μαγαζιά εκεί γύρω και φυσικά μην ξεχάσεις την βόλτα στα Λουλουδάδικα, ένα κλικ πιο κάτω!

Διάβασμα και καφέ στο Mob

Βρίσκεται στη Δραγούμη με Παπαδοπούλου, στον πρώτο όροφο. Πίνεις τον καφέ σου όσο στο διπλανό χώρο πραγματοποιείται κάποιο workshop, διαβάζεις το βιβλίο σου, δουλεύεις, ή χαζεύεις coffee table books αλλά μπορείς να πιεις αργότερα ποτό ή δοκιμάζεις κάποιο σνακ! Έχει θέα στην παλιά Θεσσαλονίκη, είναι νέο και οργανώνει ιδιαίτερα events όπως το "Tandem : Flirt Edition" και μουσικές βραδιές με γνωστούς dj της πόλης.

Mάθε την ιστορία της πόλης δημιουργικά

Το πρότζεκτ Thessaloniki Walking Tours δεν σταματά να εκπλήσσει με τις ευφάνταστες ιδέες του για ξεναγήσεις. Νυχτερινή βόλτα στο Ντεπώ, ιστορίες ρεμπέτικου στην Θεσσαλονίκη, από Πύργο σε Πύργο, από το Τοπ Χανέ έως τον Λευκό Πύργο.  Πολιτιστικές διαδρομές και ταξίδια, γαστρονομικές περιηγήσεις, εμπειρίες πόλης, επιμορφωτικές διαλέξεις, όλα για σένα που θες να γνωρίσεις την πόλη. 

Γνώρισε τις νέες hip περιοχές

Κοινώς, κάνε μια βόλτα από τα Άνω Λαδάδικα, ή την περιοχή γύρω από τη Ρωμαϊκή Αγορά! Δες τα καλύτερα καφέ, τα κλασικά κουτούκια και τις νέες προσθήκες, τα μαγαζιά για έθνικ φαγητό και όλα τα άλλα...

Have fun!